Jill Johnson & Robin Stjernberg

Hon har en ton och en karaktär som få. Han har etablerat sig som en landets största ”stjernor” inom sin genre. Nu äntligen äntrar de scenen tillsammans! Den 23 augusti, kl. 18.00 i TV4, nalkas det skönsång utan dess like då Jill Johnson och Robin Stjernberg kommer på besök!

Jill Johnson

Med en ton och en autentisk karisma som förtrollar har Jill Johnson vuxit fram som en av Sveriges mest älskade countrysångerskor.

Folkets favorit

Jill Johnsons slog igenom stort för det svenska folket då hon 1998 vann melodifestivalen med sin låt "Kärleken är". Detta räckte även sedermera till en 10:e plats i Eurovision Song Contest samma år. Därefter har över 20 år med flertalet skivsläpp och mängder av turnéer tillskrivits hennes cv och Jill är nu att betrakta som en av Sveriges absolut främsta sångerskor. Hon har även gjort succé i TV4-produktionen ”Så mycket bättre”, där hon om och om igen har befäst sin plats i den svenska folksjälen. Förutom vacker skönsång har Jill även bistått sin svenska publik med en kokbok, tillsammans med Maria Molin, som tagits emot varmt ute i stugorna.

Succé i rutan

Jill är dessutom en framgångsrik programledare. Produktionen ”Jills veranda” har rönt stora framgångar. Programmet, som sändes under tre säsonger, gick ut på att Jill, tillsammans med kända artister utforskade staden Nashville tillsammans med henne. Detta samtidigt som man spelade musik, och diskuterade livet. Programmet vann Kristallen 2014 i kategorin "Årets program" och "Årets realityprogram". Jill Johnson vann även i kategorin "Årets kvinnliga programledare".

Robin Stjernberg

Robin Stjernberg gjorde sitt intåg på den svenska musikscenen så tidigt som 2007, då blott 16 år gammal. Den musikaliska begåvning och talang som Robin rår över var uppenbar redan då, och genom bland annat en andraplats och en seger i tittarsuccéerna Idol respektive Melodifestivalen, etablerade Robin sig som en starkt lysande "Stjerna" på den svenska musikscenen.

Idolvinnare

Tillsammans med bland annat Eric Saade, var han under åren 2007-2010 en av medlemmarna i pojkbandet What's Up. Bandet bröt sedermera upp och Robins artistkarriär fick sig därefter ett rejält uppsving i och med hans medverkan i Idol år 2011, där han slutade på andra plats efter en gastkramande final där han fick 48 procent av rösterna, mot vinnaren Amanda Fondells 52 procent.

Melodifestivalen

2013 medverkade Robin Stjernberg i Melodifestivalen med bidraget "You". Stjernberg vann och fick därmed representera Sverige i Eurovision Song Contest där han slutade på 14:e plats. 2017 tävlade Robin på nytt i Eurovision Song Contest, då som låtskrivare till det svenska bidraget "I Can't Go On" som framfördes av Robin Bengtsson.

”Miles of blue”

Den 1/5 2020 utgav Jill Johnson och Robin Stjernberg tillsammans singeln “Miles Of Blue” och den har hittills spelats drygt en halv miljon gånger på Spotify! Duon har tidigare skrivit tillsammans, men det här är första gången de tar ton tillsammans.

“Robin och jag har skrivit låtar ihop tidigare och jag är så imponerad av honom som låtskrivare och producent. Att 'Miles Of Blue' blev en duett var något som kändes otroligt naturligt när vi skrev den - och samtidigt har det gett en extra dimension till vårt samarbete”, säger Jill.

"Jag har alltid gillat Jills röst och genren hon rör sig i, så när en gemensam vän föreslog att vi skulle testa att skriva tillsammans så var det ingen tvekan om att jag ville det. Efter ett gäng låtar så kom 'Miles Of Blue' till och när vi sjöng in demon blev det svårt att tänka oss den utan våra röster! Även om vi kommer från olika musikaliska bakgrunder kändes det bara naturligt”, berättar Robin.

Söndagen den 23 augusti 2020, kl. 18.00, välkomnar vi Jill Johnson och Robin Stjernberg till BingoLotto!

Och du, du vet väl om att du kan lyssna på alla artister som gästar programmet, när du vill och hur ofta du vill, på BingoLottos Spotifykanal? Här samlar vi BingoLottos stora låtskatt. Lyssna nu!

Tillbaka till artistsidan

KÖP BINGOLOTT!

Den 28 april väntar ännu en efterlängtad bingokväll! Tillsammans spelar vi om en massa miljoner och njuter av underbar underhållning! Hur stort vinner du?

Johnson & Stjernberg

Miles of blue