Mohombi

Artist, hit-makare, låtskrivare och dansare. Epiteten är många och efter flera år musikens tjänst har Mohombi etablerat sin definitiva plats på såväl den svenska som den internationella musikscenen. I år är han dessutom, för andra året i rad, aktuell i Melodifestivalen och den 12 januari, kl 18.00 i TV4, gästar han BingoLotto!

MOHOMBI

Mohombi Nzasi Moupondo, som hans fullständiga namn lyder, föddes i Kongo 17 oktober 1986, men kom till Sverige som 13-åring då familjen år 1999 tvingades fly från det krigshärjat Kongo. Ny hemort blev Norsborg i norra Stockholm, men knappast den sista i för denna internationella hitmakare.

Musikkarriären fick sin början då Mohombi startade musikgruppen Group Avalon tillsammans med sin bror. 2010 valde han att testa vingarna på egen hand, som soloartist. Hitlåten ”Bumpy Ride” innebär att Mohombi på allvar hade presenterat sig för sin dansanta och varmt uppskattande publik. Låten, som fick ett enormt genomslag, såväl internationellt som i Sverige, är skriven tillsammans med superproducenten RedOne (som har jobbat med artister som Lady Gaga, Britney Spears, Justin Bieber, Mary J Blige och Nicki Minaj). Låten har uppemot 200 miljoner visningar på Youtube och har spelats fler än 100 miljoner gånger på Spotify. Låtens genomslag resulterade även i att Mohombi TV-debuterade i Sverige på Sommarkrysset i TV4 samma år. 

FRAMGÅNGSRIK LÅTSKRIVARE

Vid sidan av karriären som artist är Mohombi en dessutom en framgångsrik och internationellt etablerad låtskrivare. På cv:t hittar vi flertalet samarbeten med världsartister som Nelly, Arash, Pitbull, Shaggy och Jennifer Lopez. På Pitbulls album ”Dale” – som 2015 vann en amerikansk Grammy för bästa latinska album – medverkade Mohombi som både låtskrivare och sångare. 

MELODIFESTIVALEN

Trots all internationell framgång kom det riktigt stora genombrott på den svenska musikscenen så sent som förra året, då han deltog deltog i Melodifestivalen med låten "Hello". Mohombi tog sig till final och slutade på en hedersam femteplats. Låten togs emot varmt att den svenska publiken och har idag spelats drygt 15 miljoner gånger på Spotify.

I år, 2020, är det åter dags för Mohombi att delta i Melodifestivalen och bidraget "Winners" spås bli en riktigt favorit.

Söndagen den 12 januari 2020, kl. 18.00 i TV4, sprider han sin stjärnglans från scenen i BingoLotto!

Vill du se Mohombi live i BingoLotto? Boka din plats i publiken här.  

Och du, du vet väl om att du kan lyssna på alla artister som gästar programmet, när du vill och hur ofta du vill, på BingoLottos Spotifykanal? Här samlar vi BingoLottos stora låtskatt. Lyssna nu!

Tillbaka till artistsidan

Mohombi

Hello