Ola Salo

Det finns rockstjärnor, det finns popstjärnor och så finns det Ola Salo. Mannen med den gudabenådade rösten som bröt ny mark i hur svensk populärmusik kan låta. Med melodiska budskap om rätten att få vara sig själv och med ett scenartisteri och en närvaro som inte setts maken till sedan Freddie Mercurys och David Bowies glansdagar har Ola vunnit sin plats i svenska folksjälen och etablerat sig som en av de starkast lysande stjärnorna på den svenska musikhimlen.

Ola Salo

Mest känd är Ola som frontfigur, sångare och låtskrivare i bandet The Ark – som tillsammans givit ut sex högt aktade album mellan åren 1991-2011 och som 2007 stod som vinnare i den svenska melodifestivalen med låten ”The Worrying Kind”, som sedermera också skulle visa sig bli en sann radiohit. Under 2015 släppte han sitt debutalbum som soloartist, under titeln ”Wilderness” – som enligt Ola själv syftade till att ge terapi till folket.

Till Olas CV tillskrivs också frekventa mediaframträdanden. Salo har varit värd för Sommarprogrammet i Sveriges Radio P1 vid två tillfällen: den 16 juli 2003 och den 26 juli 2009. Han medverkade också hösten 2013 i SVT:s Sommarpratarna. I början av 2012 medverkade Ola Salo som en av coacherna i TV-programmet The Voice Sverige tillsammans med Carola Häggkvist, Petter och Magnus Uggla.

2014 var Ola Salo en av deltagarna i den femte säsongen av Så mycket bättre i TV4. Nu är han äntligen aktuell med sin första egna show på Rondo i Göteborg under våren 2019. Showen går under titeln ”It takes a fool to remain sane”. I denna bjuder landets mest karismatiska liveartist på de odödliga hits som han skrev under tiden med The Ark.

Den 31 december, kl. 18 i TV4, gästar Ola Salo BingoLotto!

Vill du se Ola Salo live i BingoLotto? Boka plats i BingoLottos publik här.

Och du, du vet väl om att du kan lyssna på alla artister som gästar programmet, när du vill och hur ofta du vill, på BingoLottos Spotifykanal? Här samlar vi BingoLottos stora låtskatt. Lyssna på Spotify nu!

Tillbaka till artistsidan

Ola Salo & Mariette

Chimes of Freedom