Anna & Emil tar ställning för svenskt föreningsliv

I våras avslutade Anna och Emil Jönsson Haag sina framgångsrika karriärer som skidåkare. Nu tar en annan fas vid. De är nya ambassadörer för Folkspel.

Ambassadörer för Folkspel

Efter att ha levt ett extremt inrutat elitidrottsliv i massor av år försöker Anna och Emil hitta en balans i sin nyfunna frihet. En frihet som bland annat innebär ett ambassadörskap för Folkspels Sverigelotten och Årets Eldsjäl.
– När vi ser tillbaka på våra idrottskarriärer är det inte medaljer som vi sitter och räknar. Utan vi minns hur fantastiskt roligt vi hade, tack vare att vi fick vara en del av ett större sammanhang. Det känner vi en enorm tacksamhet för och det vill vi dela med oss av, säger Emil Jönsson Haag.

Anna fyller i:
– Det svenska föreningslivet skapar möjligheter, gemenskap och tillhörighet och en trygghet för barn och ungdomar. Därför har vi valt att samarbeta med ett ideellt spelbolag där allt överskott går tillbaka till föreningar som behöver stöd och support – och inte till aktieägare eller privatpersoner. 

Eldsjälar förtjänar uppskattning

Folkspel – vars två största produkter BingoLotto och Sverigelotten bara ifjol levererade ett överskott på cirka 170 miljoner kronor till svenskt föreningsliv – arrangerar också den årliga tävlingen Årets Eldsjäl. I den uppmärksammas mängder av eldsjälar runt om i landet som varje dag gör ett fantastiskt jobb, ofta i det tysta. Varje eldsjälsår avslutas sedan med en gala på Berns. 
– Ibland kanske man tar eldsjälarna för givet, vilket är lite synd. Därför är vi gärna med och lyfter fram alla dem som verkligen förtjänar att få lite uppskattning, säger Emil Jönsson Haag. 

Lite intressant fakta:
Anna och Emil har tillsammans åkt in elva medaljer i VM och OS. Anna har flest, sju stycken, där stafettguldet i Sotji-OS 2014 sticker ut mest – inte minst eftersom det belönades med Svenska Dagbladets Bragdmedalj. 

Text: Tobias Jansson
Foto: Bildbyrån

Publicerat: 2019-04-05

TILLBAKA TILL BLOGGEN


Arkiv