BingoLotto Gundes största utmaning

Som elitidrottsman var Gunde Svan van vid att själv ha björnkoll på alla detaljer. Gundes hittills största utmaning i karriären visade sig bli posten som programledare för BingoLotto, och att behöva kasta sig ut i fritt fall i beroende av andra för en säker landning.

Vad tycker du var tjusningen med att leda BingoLotto?

– Det är en ära på något sätt. Att få vara jultomten och att genom föreningslivet kunna ge tillbaka till alla dessa ideella föreningar som driver Idrottssverige. Tack vare BingoLotto-pengar har klubbar kunnat fortsätta bedriva sin verksamhet och människor har fått möjlighet att ingå i ett föreningsliv med allt vad det innebär genom trygghet och gemenskap.

Vad tror du är anledningen att BingoLotto lever vidare efter 25 år – vad är framgångsreceptet?

– Förutom att BingoLotto är en livsnerv för föreningarna tror jag att programmet är en återkommande trygghet på söndagarna – ett program som består av både underhållning och spel. BingoLotto är verkligen unikt på det sättet, att ett koncept som fungerade för 25 år sedan fungerar än idag. Samtidigt ökar förstås kraven hos både tittare och spelare med tiden. Och det är ju en konst att kunna förnya sig men ändå behålla någon form av röd tråd som varit med under hela vägen. Det jobbade vi mycket med – hur mycket vågar vi ta ut svängarna och hur mycket behöver vi behålla av det gamla för att de trogna tittarna ska känna igen sig? Det är en smal balansgång.

Hur känns det att medverka i jubileumsprogrammet i höst?

– Jag kunde tyvärr inte vara med på 20-årsjubiléet så det ska bli riktigt kul att vara med nu. Jag har träffat några av de övriga programledarna i olika sammanhang på TV4 men det ska bli kul att träffa alla. Och det är roligt att Loket är med också, han är ju – som jag ser det – BingoLotto himself på nåt sätt.

Drog du någon lärdom av tiden som programledare för BingoLotto?

– Ja, verkligen. Tidigare var jag van vid att ha björnkoll på alla detaljer själv, men insåg snabbt att det kommer jag aldrig kunna ha som programledare för BingoLotto. Det var en stor förändring och utmaning för mig – att ha fullt förtroende för folk runtomkring mig så att jag själv kan kasta mig ut. Det är också något jag har haft nytta av senare i livet.

Tillbaka till bloggen


Arkiv