Rickard Olsson fick draghjälp av Loket

När Rickard Olsson axlade rollen som programledare för BingoLotto tog han hjälp av ”Stor-Olsson” inför premiären. Och en bättre programledarskola än BingoLotto med Loket som draghjälp kunde Rickard inte ha önskat sig.

Vad var tjusningen med att leda BingoLotto?

– Jag skulle nog säga att jag fick ett litet genombrott som programledare för BingoLotto. Jag hade alltid varit programledare i par tidigare. Och vi fick ju utforma programmet nästan som vi ville, bara spelen var kvar. Och vi hade en otroligt bra redaktion, jag tror aldrig jag jobbat med en så kreativ redaktionen någon annan gång – vare sig förr eller senare.

BingoLotto lever vidare efter 25 år – vad är framgångsreceptet?

– För att det spelar roll. BingoLotto har en direkt effekt på samhället – idrottsklubbar och föreningar får pengar för att barn ska ha råd med skridskor och fotbollsskor och allt möjligt. Det är en insamlingsgala för idrotten och föreningslivet varje vecka. Skulle man räkna ut hur mycket pengar idrottsrörelsen fått tack vare BingoLotto handlar det om fantastiska summor. Föreningslivet är folk som jobbar ideellt, vilket det inte är många som gör längre. Samma hjärta finns i BingoLottos kärna, och det är fantastiskt.

Hur känns det att medverka i jubileumsprogrammet i höst?

– Det är alltid lika trevligt att återförenas med den där lilla programledarfamiljen. Jag gjorde programmet Bullen förut, som också hade en massa olika programledare genom åren. Alla programledare tyckte nog att programmet var bäst när de själva gjorde det. Och lite så är det nog med BingoLotto också. Alla tycker egentligen att BingoLotto var som bäst när dom själva var programledare. Skämt åsido, det är ju ändå Loket som är urfadern till programmet.

Drog du någon lärdom av tiden som programledare?

– Bättre skola än BingoLotto finns inte för en programledare. Nästan allting annat idag är så tillrättalagt, repeterat och manusbundet. Men i ett telefonsamtal i BingoLotto kan vad som helst hända. Du har absolut som helst ingen aning vem du har på tråden, och så ska du hantera det. Och just det momentet älskar jag. Det oförutsedda i ett telefonsamtal.

Förberedde du dig på något speciellt sätt inför programledarskapet?

– Inför starten tog jag kontakt med ”Stor-Olsson”. Jag var ”Lill-Olsson” och Loket var ”Stor-Olsson”. Vi var ute och käkade lunch och Loket tipsade mig om att lugna vinnarna. ”De ska inte vara rädda eller nervösa”, sa han till mig. Sedan hjälpte han mig att tackla telefonörer. Det behövde inte vara så gulligt och trevligt, det kunde få finnas ett motstånd i samtalet. Och där var verkligen Loket en förebild, hur man ”slänger käft” med telefonörerna, berättar Rickard.

Kan du sakna BingoLotto?

– Jag saknar BingoLotto väldigt mycket, och mötet med människorna. Jag minns känslan av att stå och hålla dem i axeln när Superchanshjulet rullade. Jag kände hur folk fullkomligt vibrerade utav nervositet. Man kunde vinna 3 miljoner på det hjulet, en summa som gör enorm skillnad för resten av livet. I USA pratar man om ’life changing amounts’, livsförändrande summor – och det är ju precis sådana belopp det handlar om i BingoLotto.

Tillbaka till bloggen


Arkiv