VM-sommaren – Få full koll!

BingoFredrik BingoFredrik 2019-06-11

Sverige är klara för kvartsfinal! Ifjol fick vi uppleva en magisk sommar tillsammans med det svenska herrlandslaget. Denna sommar är det damerna som ska skapa magi och bjuda in oss till underbara sommarkvällar! Men hur bra koll har du på Sveriges damlandslag? Bingobloggen ger dig här full koll på det svenska landslaget inför sommarens VM-Fest!

 

Vad händer om Sverige vinner kvartsfinalen på lördag?

Sverige spelar kvartsfinal mot Tyskland den 29 juni, klockan 18.30 på Roazhon Park i Rennes. Om Sverige vinner matchen kommer vi att spela semifinal, mot vinnaren i kvartsfinalen Italien/Kina – Nederländerna/Japan. Den matchen spelas på Stade de Lyon i Lyon klockan 21.00 den 3 juli.

Få full koll på Svenska damlandslaget

Förbundskapten: Peter Gerhardsson

Målvakter

Hedvig Lindahl, Che

lsea

Rutinerad keeper som dock fått nöja sig med att sitta på bänken under säsongen som gått i klubblaget. Troligtvis ändå det givna förstavalet mellan stolparna.

Jennifer Falk, Göteborg

Har tagit stora kliv under sina tre år i Göteborg, och har därför belönats med en VM-plats. Debutant.

Zecira Musovic, Rosengård

Debuterade i allsvenskan redan som 17-åring och får nu chansen i VM-truppen. Lovande målvakt men får ställa sig in på att se och lära i detta mästerskap.

Försvarare

Jonna Andersson, Chelsea

Har gjort succé i Chelsea under året, efter att tidigare varit en av Linköpings viktigaste spelare. Med i den trupp som vann OS-silver i Rio 2016.

Linda Sembrant, Montpellier

Klippan i mittlåset för Sverige. Utsedd till årets back 2016, och har varit en viktig kugge klubblaget i Montpellier. Ett klubblag hon nu lämnar. VM blir ett bra skyltfönster?

Hanna Glas, PSG

Ännu en svensk spelare som kommer från en mycket bra säsong i den franska ligan. Har varit skadedrabbad i karriären men ska nu stå redo!

Nilla Fischer, Linköping

En av de absolut viktigaste kuggarna i det svenska landslaget. Oerhört rutinerad med sina 172 landskamper. Nilla behöver vara i form för att det ska gå riktigt bra för Sverige i sommar.

Magdalena Eriksson, Chelsea

Tredje Chelseaspelaren i den svenska VM-truppen. Magdalena debuterade i landslaget 2014 och är en mycket spelskicklig försvarare

Amanda Ilestedt, Potsdam

Ilestedt, har haft en ok säsong i Potsdam, men kommer att tillföra mycket till den svenska VM-truppen. Har fin idrottstradition i familjen då hon bland annat är släkt med ishockeylegendaren Sven Tumba.

Nathalie Björn, Rosengård

En av de sista som kom in i denna VM-trupp.  Nathalie har beskrivit att få vara med som ”En dröm som går i uppfyllelse”. Kan spela på flera positioner och ses därför som mycket användbar.

 

Mittfältare/Anfallare

Julia Roddar, Göteborg

Haft en fin utveckling i Göteborg, och är en riktig tuffing på mittfältet. Få landskamer sedan tidigare, men ett intressant namn.

Caroline Seger, Rosengård

Rutin i massor för den svenska lagkaptenen som nästan spelat 200 landskamper för blågult. Kommer att vara navet på det svenska mittfältet, och kommer förhoppningsvis ha mycket boll.

Fridolina Rolfö

Är efter en fin säsong i Bayern Munchen klar för Wolfsburg. Trivs bäst som offensiv mittfältare/släpande anfallare.

Madelen Janogy, Piteå

Få landskamper på CV:et men visade att hon är en spelare för VM-truppen, då hon avgjorde genrepet mot Sydkorea med matchens ändå mål. Kanske en joker?

Lina Hurtig, Linköping

Slog igenom redan som 15-åring då hon gick till Umeå. Sedan har flera skadedrabbade säsonger följt, vilket stagnerat Linas utveckling, Men nu som 23 åring är hon redo för mästerskapsdebut.

Kosovare Asllani, Linköping

Fixstjärnan i det svenska landslaget, som har över 100 landskamper på meritlistan och även spelat i såväl USA som Frankrike och England. Härlig teknik och en given nyckelspelare för Sverige.

Sofia Jakobsson, Montpellier

Rutinerad Forward som var med i VM 2015 och OS 2016. Gör alltid jobbet på plan. Frågan är om hon kommer vara en startspelare eller inte?

Stina Blackstenius, Linköping

Har under hela sina karriär öst in mål i klubblaget, men haft det lite tyngre i landslaget. Är nog dock den vassaste avslutaren i blågult, och hennes mål kommer behövas om Sverige ska kunna gå riktigt långt.

Julia Zigiotti Olme, Göteborg

Julia är yngst i den svenska VM-truppen med sina 21 år. Mycket lovande anfallare, som dock nog får nöja sig med att följa detta mästerskapet från bänken.

Anna Anvegård, Växjö

En andraplats i skytteligan i fjol, ”Årets nykomling” på Fotbollsgalan och landslagsdebut. Fjolåret var något av en succé för Anna Anvegård. Kommer det fortsätta med VM-succé?

Mimmi Larsson, Linköping

Efter två säsonger och 33 mål på 66 matcher för Eskilstuna, värvades denna säsongen Mimmi Larsson till Linköping, Där succén fortsatt och hon nu belönats med en VM-plats.

Olivia Schough, Djurgården

Stockholmklubbarnas enda representant hittar vi i Olivia Schough. En rutinerad ytter som varit med tidigare och vet vad ett stort mästerskap innebär.

Elin Rubensson, Göteborg

Spelskicklig och målfarlig mittfältare med mycket rutin. Vet hur det känns att vinna ett mästerskap då hon var med i det F19-EM lag som vann EM guld 2012

 

Så har det gått för Sverige hittills:

Grupp F

11 juni: Chile–Sverige 0-2
16 juni: Sverige–Thailand 5-1 
20 juni: Sverige–USA 0-2

Åttondelsfinal

24 juni: 
Sverige- Kanada 1-0

Kvartsfinal

29 juni kl 18:30: Sverige Tyskland

 

Tidigare Svenska VM-placeringar

1991: 3:a
1995: 
Ut i kvartsfinal
1999: 
Ut i kvartsfinal
2003: 
2:a
2007: 
Ut i gruppspelet
2011: 
3:a
2015: 
Ut i åttondelsfinal
2019: 
?

 

Signatur BingoFredrik - BingoLotto

Publicerad 2019-06-11

TILLBAKA TILL BLOGGEN


Arkiv