Lucka 2: Med dansen fick han tillhörighet

Tobias Karlsson – en utav stjärndansarna i tv-programmet Let's Dance brinner, precis som Folkspel, för föreningslivet. För honom var dansen något att hålla i, när det blåste som mest.

Tobias upplevde under sin uppväxt både mobbning och utanförskap, men genom projektet ”Det går som en dans i Hallsberg” hittade Tobias Karlsson en tillhörighet och ett sammanhang.

BINGOLOTTO ÄR EN DEL AV FOLKSPEL

Folkspel är en ideell organisation som arbetar för att göra svenskt föreningsliv starkare och bättre. Det är genom Folkspels lotteriprodukter, som exempelvis BingoLotto, som föreningar, organisarioner och klubbar tjänar pengar som bidrar till att de kan fortsätta bedriva sin verksamhet.

Folkspel.se kan du ta del av fler kända profilers reflektioner kring det svenska föreningslivet och Folkspels och BingoLottos betydelse.

Tobias Karlsson

Dansen blev räddningen

2 december

Idag återstår det bara 29 dagar av året och julen närmar sig med stormsteg. Det är den Förenade Arabemiratens nationaldag, liksom Laos nationaldag. Idag uppmärksammar vi Beata och Beatrice namnsdag. Vi firar även sångerskorna Britney Spears och Nelly Furtado, som både fyller år denna dag.

Internationella dagen för avskaffande av slaveri

Den 2 december är även en mycket viktig FN-dag. Förenta nationerna har nämligen utsett denna som en temadag med namnet ”Internationella dagen för avskaffande av slaveri”. Dagen syftar i huvudsak till att upplysa omvärlden om dess förflutna, göra historiens röster hörda och till att samla politiska krafter i kampen mot den typ av slaveri som sorgligt nog existerar än idag. Vill göra bidra i kampen? Du kan såklart delta, genom att sprida medvetenhet om modernt slaveri.