Sofia Åhman

Sofia Åhman blev hela Sveriges gympalärare över en natt när hon i början av coronapandemin började göra programmet ”Hemmagympa med Sofia”. Programmet blev en succé som lärt oss att daglig rörelse och motion inte kräver mer utrustning än vad vi redan har hemma i vardagsrummet. Den 20 november 2022, klockan 18:00 i Sjuan, gästar hon BingoLotto!

Sofia Åhman växte upp i Örnsköldsvik och började tidigt träna truppgymnastik. I 14-årsåldern började hon även hålla i träningar för egna grupper. Intresset för idrott blev ännu större när hon efter gymnasiet åkte till London som au pair och upptäckte träningsformen aerobics. Efter London flyttade Sofia till Stockholm och började då hålla i egna aerobicspass samtidigt som hon utbildade sig till idrottslärare.

Idag arbetar Sofia på elitidrottsgymnasium som idrottslärare och har de senaste tio åren utgjort ett stående inslag i SVT:s Go’kväll där hon tipsar om övningar och träning. När coronapandemin slog till fick Sofia frågan om hon ville göra ett 20 minuter långt hemmaträningsprogram för SVT och tackade ja. Hemmagympa med Sofia såg dagens ljus och blev snabbt populärt i de svenska hushållen. Idag kommer det fortfarande nya avsnitt av programmet som är mycket uppskattade av hemmagympare runtom i landet.

Utöver TV har Sofia också gett ut en bok; Nystart som hon skrivit tillsammans med Gunilla Hasselgren. Nu är hon aktuell igen med två nya böcker – Träna ute med Sofia och Träna hemma med Sofia där läsaren får tips och inspiration till träning som går att göra ute eller hemma och som inte kräver någon speciell utrustning.

Nu kommer Sofia Åhman och gympar med oss i BingoLotto! Den 20 november 2022, klockan 18:00 i Sjuan, gästar hon BingoLotto.

Foto: Tomas Olson

Tillbaka till artistsidan

KÖP BINGOLOTT!

Den 26 maj väntar ännu en efterlängtad bingokväll! Tillsammans spelar vi om en massa miljoner och njuter av underbar underhållning! Hur stort vinner du?