After Dark

Efter att ha varit ett av Sveriges största showfenomen under 45 år avrundade After Dark sin spektakulära resa 2017. Men nu är de tillbaka med en egen krogshow som hade premiär i våras. Den 9 oktober 2022, klockan 18:00 i TV4, gästar After Dark BingoLotto!

Resan för After Dark, eller snarare det som skulle komma att bli After Dark, började 1976 på diskoteket Shazam i Stockholm. Tre unga män klev upp på scenen och lanserade något som aldrig tidigare hade skådats i Sverige – en dragshow! Succén lät inte vänta på sig och bara ett par månader senare öppnad Christer Lindarw och Lars Flinckman en egen klubb vid namn After Dark, samma som man tidigare döpt sin grupp till.

Klubben blev snabbt känd som Stockholms främsta inneställe. Alla var där och alla ville se den nyskapande och omtalade showen. Köerna ringlade långa på gatan utanför.

After Dark på turné

Showerna blev allt större och mer påkostade och påminde alltmer om shower i Las Vegas och på Broadway. Under 1980-talet gjorde After Dark flera turnéer utomlands, bland annat ett åtta månader långt gästspel i Madrid följt av sex månader på anrika Alcazar Theatre i San Fransisco.

Turnerat har det även gjorts i Sverige. År 1991 åkte hela showen ut på Sverigeturné i ett gigantiskt tält och sålde ut i varje stad man besökte. Sedan dess har After Dark tickat på och showerna har avlöst varandra.

År 2003 tog After Dark klivet in i Melodifestivalen med låten La Dolce Vita och slutade på en tredjeplats. Gruppen har medverkat i Mello ytterligare en gång, 2007 med bidraget (Åh) När ni tar saken i egna händer.

After Dark som krogshow

Gruppen showade på fram till 2017 då man valde att lägga perukerna på hyllan med avskedsshowen This is it. Men nu gör After Dark alltså comeback med en sprillans ny krogshow på Vasateatern i Stockholm.

Den 9 oktober 2022, klockan 18:00 i TV4, uppträder After Dark i BingoLotto. Det vill du inte missa!

Och du, du vet väl om att du kan lyssna på alla artister som gästar programmet, när du vill och hur ofta du vill, på BingoLottos Spotifykanal? Här samlar vi BingoLottos stora låtskatt. 

Tillbaka till artistsidan

KÖP BINGOLOTT!

Nu laddar vi upp för hela Sveriges Midsommarfest - BingoLottos MidsommarBingo! Kvällen kryddas med fyra bingospel och vinster för 13 somriga miljoner! Vi ses den 21 juni, klockan 20.00 i TV4!

AFTER DARK

Festen har bara börjat