Amanda Örtenhag

Hon är rösten bakom karaktären Lisa Peterson i det populära onlinespelet Star Stable, och med en makalös klang är hon nu också på god väg att ta nästa stora steg och slå igenom rejält på den svenska musikscenen. Den 12 april, kl. 18.00 i TV4, tar vi glatt emot stjärnskottet Amanda Örtenhag i BingoLottos Påskspecial!

Amanda Örtenhag

Redan som 14-åring gjorde Sandviken-dottern Amanda Örtenhag sitt första gig. Idag är hon 25 år gammal och spås en mycket ljus framtid inom nöjesindustrin. 2017 vann Amanda P4 Nästa Gävleborg med sitt band Different Cups; en konstellation där Amanda dels spelar gitarr och dels axlar rollen som såväl låtskrivare som ledsångare. Hon är även engagerad i bandet Mendy. Med en stor passion för musikskapande i alla dess former hungrar hon alltid efter fler projekt att involvera sig i, mot bakgrund av ambitionen att hela tiden utvecklas. Med sin sång målar Amanda med en bred pensel, och inga genrer tycks främmande. Amanda har även krönt sitt imponerade cv med att köra bakom storheter som Tomas Di Leva, Caroline af Ugglas och Tomas Andersson Wij.

"Soul Riders"

På senare tid står Amanda allt oftare själv i fokus. Nu senast genom sin röstgestaltning av karaktären Lisa Peterson. Låten "Soul Riders" släpptes den 13 mars och är den senaste av Lisa Petersons singlar. Låten är komponerad av den rutinerade låtskrivaren Aleena Gibson från Göteborg (hon har skrivit låtar till bl a Molly Sandén, Sanna Nielsen, Måns Zelmerlöw och Nick Carter). "Soul Riders" är producerad av Sara Menke, som gjort sig känd för sina tonsättningar av Karin Boyes dikter.

Lisa Peterson

Men vem är egentligen Lisa Peterson? Lisa är alltså en egen karaktär i hästäventyret Star Stable. Hon har sin egen historia. Hon är född i Texas, därav amerikanskt uttal på "Lisa Peterson". Numera bor hon på den fiktiva ön Jorvik tillsammans med sin pappa. Hon är en av de fyra Ödesryttarna, vars främsta uppgift är att med sina magiska förmågor beskydda Jorvik från mörka krafter. Tillsammans med sin häst Starshine ger sig Lisa ut på äventyr och löser mysterier. Hon är stark, modig och värdesätter vänskap högst av allt. Lisa är dessutom en rutinerad musiker och artist. 

Lisa Peterson är även med i böckerna om Ödesryttarna. Den sista och avslutande delen "Mörkret Faller" släpptes den 9 mars. Författare är Helena Dahlgren.

Lisa Petersen i BingoLotto

Star Stable

Star Stable är ett hästäventyr online som erbjuder unga tjejer möjlighet att genomföra uppdrag, samtidigt som de utforskar Jorviks fantasivärld från hästryggen. Spelets 3D-värld skapades för tjejer mellan 8 och 18 år, har en halv miljon aktiva spelare i månaden i över 180 länder och har översatts till 14 språk.

Söndagen den 12 april 2020, kl. 18.00, välkomnar vi Amanda Örtenhag till BingoLottos Påskspecial!

Och du, du vet väl om att du kan lyssna på alla artister som gästar programmet, när du vill och hur ofta du vill, på BingoLottos Spotifykanal? Här samlar vi BingoLottos stora låtskatt. Lyssna nu!

Tillbaka till artistsidan

KÖP BINGOLOTT!

Den 28 april väntar ännu en efterlängtad bingokväll! Tillsammans spelar vi om en massa miljoner och njuter av underbar underhållning! Hur stort vinner du?

Amanda örtenhag

Soul Rider