Sanna Nielsen

Sanna Nielsen är med sitt gedigna CV en av våra mest folkkära och namnkunniga artister. Hon har de senaste 25 åren uppträtt på otaliga scener runtom i vårt avlånga land och tävlat i Melodifestivalen inte mindre än sju gånger. Den 23 december 2022, klockan 19:30 i TV4, kommer Sanna och sprider julstämning i BingoLottos Uppesittarkväll!

Sanna Nielsen slog igenom med buller och brak redan som elvaåring när hon tog sig in på Svensktoppen med låten Till en fågel. När låten tog sig upp på första plats blev Nielsen den yngsta någonsin att toppa Svensktoppen.

Genombrottet och Melodifestivalen

Men det var inte med Till en fågel som Sanna Nielsen började sin musikaliska karriär. Sju år gammal deltog hon i sin första talangjakt, och två år senare vann hon en annan talangjakt i blekingska Kallinge med låten Can you feel the love tonight. Under åren 1995 och 1996 uppträdde hon tillsammans med dansbandet Mats Elmers Orkester. Hon fick sedan kontakt med producenten Ragnar Dahlberg som lät henne uppträda i ett avsnitt av Café Norrköping och efter det tog karriären fart.

Nielsens debutalbum kom ut år 1996 och sedan dess har hon hunnit med otaliga uppträdanden och samarbeten med flera av Sveriges största artister. Hon har gjort flera julturnéer med namn som Christer Sjögren, Sten Nilsson och Charlotte Perelli. Hon har även deltagit i Melodifestivalen hela sju gånger, och stod som segrare år 2014 med låten Undo. I Eurovision Song Contest i Köpenhamn samma år slutade hon på en tredjeplats.

Övriga meriter

Ytterligare meriter på Nielsens långa CV är värd för Sommar i P1, rollen som Lara i den svenska uppsättningen av musikalen Doktor Zjivago på Malmö Opera och programledare för Melodifestivalen tillsammans med Robin Paulsen 2015. Hon har dessutom varit julvärd i SVT år 2016 och har sedan sommaren 2016 lett Allsång på Skansen.

Min Sanna jul

Inför julen 2021 gjorde Sanna succé med julshowen Min Sanna jul. Därför gör hon i år en uppföljare och besöker inte mindre än 22 städer med sin julkonsert som även i år går under namnet Min Sanna jul. Under konserterna bjuder Sanna på sin personliga mix av julens alla finaste låtar varvat med mellansnack med roliga anekdoter och Sannas personliga julminnen. 

Inte nog med det! Sanna kommer också och sprider julstämning hos oss i BingoLotto. Den 23 december 2022, klockan 19:30 i TV4, ser du Sanna Nielsen i BingoLottos Uppesittarkväll!

Och du, du vet väl om att du kan lyssna på alla artister som gästar programmet, när du vill och hur ofta du vill, på BingoLottos Spotifykanal? Här samlar vi BingoLottos stora låtskatt.

Tillbaka till artistsidan

KÖP BINGOLOTT!

Söndagen den 30 juni klockan 19.30 i TV4 är det äntligen premiär för BingoLottos Sommarkväll! Visst hänger du med?

Sanna Nielsen

River