Andreas Moe

År efter år har han gått från klarhet till klarhet, både som låtskrivare och som artist. Med flera succésamarbeten i bagaget är han nu aktuell med två rykande heta singlar och en kommande EP. Den 2 maj, kl. 18.00 i TV4, äntrar Andreas Moe BingoLottos scen!

Andreas Moe

Artisten och låtskrivaren Andreas Moe är femfaldigt Platinum-certifierad och har minst sagt hunnit med att smycka sitt digra cv rejält under sina verksamma år på den svenska och internationella musikscenen. Det stora genombrottet kom 2011 då han medverkade på Aviciis världsomspännande hitsingel “Fade into Darkness”. Därefter följde fortsatta succéer med platinasäljande singlarna “Long Time”, “Under The Sun” och “Dance Our Tears Away”, som Andreas samskrev med den svenska DJ:n, John de Sohn. Förutom egna konserter har Andreas också agerat förband åt exempelvis John Mayer under hans arenaturné. Drömmen är dock, och har alltid varit, att fullfölja sin egen singer/songwriter-karriär. En resa som nu börjat ta fart på riktigt!

Andreas musik bygger mycket på hans egna erfarenheter av kärlek, men man kan också finna oförutsägbara influenser i låtarna. I tidig ålder var Andreas ett entusiastisk Michael Jacksonfan, som gick vidare till att dyrka Iron Maiden och Kiss för att sedan förtrollas av Jeff Buckleys akustiska gitarrdrivna sound. Alla dessa har satt sina spår i hans musik.

”Hey Lulu”

Den 9 april släppte Andreas sin andra låt för i år. ”Hey Lulu” följer upp tidigare singeln ”Holding On” som kom i januari. Den nya singeln är även den en del av Andreas egenproducerade låtsamling inspelad i hans hemmastudio, ett resultat från isolering under corona-pandemin. Låtarna släpps i form av en EP i slutet av maj 2021.

Hey Lulu är en låt om sann vänskap. Oavsett tid, omständigheter eller avstånd så gör man sitt bästa att finnas där, i vått och torrt, villkorslöst. Jag tror att vi alla har minst en Lulu i våra liv som vi tycker förtjänar mer och kan uppnå mer med rätt typ av kärlek och stöd, berättar Andreas Moe.

 

Den 2 maj, kl. 18.00 i TV4, tar han plats i rutan och bjuder på show från scenen i BingoLotto!

Och du, du vet väl om att du kan lyssna på alla artister som gästar programmet, när du vill och hur ofta du vill, på BingoLottos Spotifykanal? Här samlar vi BingoLottos stora låtskatt. Lyssna nu!

Tillbaka till artistsidan

KÖP BINGOLOTT!

Den 12 december seglar bingoskutan vidare, med Stefan bakom rodret. I lasten har han en rejäl skatt, i form av bilar, resor och kontanter till ett värde av 7,3 miljoner kronor! Vad lägger du beslag på?