Andreas Moe

År efter år har han gått från klarhet till klarhet, både som låtskrivare och som artist. Med flera succésamarbeten i bagaget är han nu aktuell med ett helt nytt album. Den 13 mars 2022, kl. 18.00 i TV4, äntrar Andreas Moe BingoLottos scen!

Andreas Moe

Artisten och låtskrivaren Andreas Moe är femfaldigt Platinum-certifierad och har minst sagt hunnit med att smycka sitt digra cv rejält under sina verksamma år på den svenska och internationella musikscenen. Det stora genombrottet kom 2011 då han medverkade på Aviciis världsomspännande hitsingel “Fade into Darkness”. Därefter följde fortsatta succéer med platinasäljande singlarna “Long Time”, “Under The Sun” och “Dance Our Tears Away”, som Andreas samskrev med den svenska DJ:n, John de Sohn. Förutom egna konserter har Andreas också agerat förband åt exempelvis John Mayer under hans arenaturné. Drömmen är dock, och har alltid varit, att fullfölja sin egen singer/songwriter-karriär. En resa som nu börjat ta fart på riktigt!

Andreas musik bygger mycket på hans egna erfarenheter av kärlek, men man kan också finna oförutsägbara influenser i låtarna. I tidig ålder var Andreas ett entusiastisk Michael Jacksonfan, som gick vidare till att dyrka Iron Maiden och Kiss för att sedan förtrollas av Jeff Buckleys akustiska gitarrdrivna sound. Alla dessa har satt sina spår i hans musik.

"All Our Worries Are Poems"

2021 släppte Andreas inte mindre än fem nya singlar – ”Sleepwalk”, ”Holding On”, ”Hey Lulu”, ”You to Me” och Aviciis “Fade into Darkness” i en akustisk version. Som kronan på verket släpptes det efterlängtade albumet “All Our Worries Are Poems” den 5 november. Att Andreas har en gedigen talang som producent råder det inga tvivel om och med inspiration av den isolering som kom att bli vardag under pandemin har Andreas under det gångna året skapat låtar som dyker ner i hela det spektra av känslor som ryms mellan kärlek och sorg.

“Det känns så himla kul att äntligen få släppa det här albumet. Dessa låtar kom till liv under en väldigt märklig tid och på något vis är det kanske just därför det betyder extra mycket för mig. Pandemin gjorde att jag beslutade att spela in och producera allt själv, hemma - vilket kanske inte låter så märkvärdigt eftersom det är ganska vanligt men för mig är det speciellt. Jag har nämligen aldrig sett mig själv som en producent som faktiskt släpper en slutprodukt, desto mindre ett helt album så i och med det är jag otroligt stolt över mig själv”, berättade Andreas inför albumsläppet.  

Albumet är även mixat av Måns Lundberg, som tidigare arbetat med artister som Håkan Hellström, Veronica Maggio och Deportees.

 

Den 13 mars 2022, kl. 18.00 i TV4, tar Andreas Moe plats i rutan och bjuder på show från scenen i BingoLotto!

Och du, du vet väl om att du kan lyssna på alla artister som gästar programmet, när du vill och hur ofta du vill, på BingoLottos Spotifykanal? Här samlar vi BingoLottos stora låtskatt. 

Tillbaka till artistsidan

KÖP BINGOLOTT!

Du missar väl inte söndagens program av BingoLottos Sommarkväll. Massa miljoner och nöje. Visst hänger du med?

Andreas Moe

Black Clouds