Annelie Pompe

Med en högst imponerande historik av äventyrliga prestationer som ett världsrekord i fridykning och att vara den första kvinnan som toppat Mount Everest från norra sidan är hon en av landets absolut främsta i kategorin professionella äventyrare. Den 24 juli 2022, kl. 19.30 i TV4, gästas BingoLottos Sommarkväll av Annelie Pompe!

Annelie Pompe

Som innehavare av ett världsrekord i fridykning till 126 meter på ett enda andetag följt av en toppbestigning av Mount Everest året därpå, är Annelie Pompe minst sagt en expert gällande konsten att vara närvarande, målfokusering, ledarskap och att hantera risker och rädslor. Hennes positiva inställning och framåtanda har gjort henne till en eftertraktad talare och under sina föreläsningar delar hon både med sig av sina upplevelser i vildmarken och sin inspirerande ideologi. Med ett driv som grundar sig i passion och inspiration menar Annelie att man kan nå hur långt och högt som helst – så länge man har rätt attityd och inte begränsar sig. 

Den högsta och djupaste människan i världen

Annelie har framför allt gjort sig känd för sina insatser i fridykning. Hon har både vunnit lagsilver och ett individuellt silver i AIDA VM och slagit flera svenska rekord. I oktober 2010 gick en dröm i uppfyllelse, då hon slog världsrekordet i fridykning med variabla vikter till ett djup på hela 126 meter. Året därpå, 2011, besteg hon Mount Everest som tredje svensk kvinna samt den första svenska kvinna att bestiga berget från nordsidan. Annelie har dessutom bestigit ”de sju topparna”, eller ”Seven summits”, som de ofta benämns som – vilket är de högsta topparna i de sju världsdelarna.  

Utöver professionell äventyrare och föreläsare arbetar Annelie idag som äventyrsguide, lärare inom yoga, fridykning och andning, författare, fotograf och personlig coach.

Den 24 juli 2022, kl. 19.30 i TV4, välkomnar vi Annelie Pompe till BingoLottos Sommarkväll!

Du vet väl om att du kan lyssna på alla artister som gästar programmet, när du vill och hur ofta du vill, på BingoLottos Spotifykanal? Här samlar vi BingoLottos stora låtskatt. 

Tillbaka till artistsidan

KÖP BINGOLOTT!

Du missar väl inte söndagens program av BingoLottos Sommarkväll. Massa miljoner och nöje. Visst hänger du med?

Annelie Pompe

Den ofrivillige äventyraren?