Berglund, Harryson & Wells

Tillsammans har de verkat rekordmånga år i musiksveriges tjänst och i 9 år underhöll de en hel nation, var och varannan fredag, i succéprogrammet "Så ska det låta". Nu återföras Berglund, Harryson & Wells i ”Originalet på turné”. Den 1 mars, kl. 18.00 i TV4, gästar de BingoLotto och graciös fingervals över klaviaturen är att vänta!

ROBERT WELLS

Få har förmågan att dansa med fingrarna över pianot som det musikaliska geniet Robert Wells. Under 1980-talet ackompanjerade han många svenska artister, bland andra Lill-Babs, Gösta Linderholm, Eva Bysing och Jerry Williams. Senare valde han att testa vingarna på egen hand och solokarriären resulterade bland andra i hits såsom ”Upp på berget”, som seglade upp på Svensktoppen 1986. I Melodifestivalen 1987 medverkade han med låten ”Sommarnatt”.

Riktigt populär blev Wells som pianist i den populära TV-leken "Så ska det låta", där han fick tillfälle att visa upp sitt breda musikaliska register. Hans årliga konsertturnéer "Rhapsody in Rock" har blivit publiksuccéer både i Sverige och utomlands. Han har passerat 1,5 miljoner åskådare bara i Sverige sedan 1998.

2007 spelade Wells piano på inspelningen av Céline Dions låt ”A Song For You”, och året därpå utsågs hans musik till den officiella TV-musiken för de Olympiska Spelen i Peking. Vintern 2008/2009 deltog han också i TV4:s underhållningsprogram "Körslaget" med en egen kör, med stor framgång.

PETER HARRYSON

I närmare 50 år har Peter Harryson bistått den svenska publiken med flera fantastiska skådespelarinsatser, i såväl teater- som i TV- och filmsammanhang. I film har vi sett honom i produktioner såsom Göta kanal och Jönssonligan. Med sin unika röst som verktyg har han även seglat upp som en av landats mest etablerade röstskådespelare, med en massa storfilmer i bagaget.

I tv-rutan har han även skådespelat i produktioner såsom Rederiet, Hedebyborna, Pelle Svanslös, Finaste familjen och nu senast i förra årets succéserie Bröllop, begravning och dop. Harryson har vunnit På spåret två gånger, en gång med Carina Lidbom och en gång med Malin Petersson.

Till cv:t hör också flera år av framgångsrikt programledarskap. Mellan 1997-2005 axlade han den ledande rollen i det klassiska underhållningsprogrammet Så ska det låta, vilket gjorde honom otroligt folkkär.

Harryson är även en mycket kompetent vissångare och har framträtt som sådan tillsammans med gitarristen Bengt Magnusson och framfört visor av bland annat Bellman, Evert Taube och Ruben Nilsson.

ANDERS BERGLUND

Anders är en av Sveriges främsta profiler inom musikbranschen. I rollen som arrangör, kompositör, dirigent, musiker eller producent har han skördat stor framgång under sin mångåriga karriär. Under mitten av 1970-talet var han medlem i gruppen Blåblus, i USA kända som Blue Swede, tillsammans med bland annat Björn Skifs.

Han har även axlat rollen som kapellmästare i Melodifestivalen hela 15 gånger. Under åren 1997-2005 var han också en av lagledarna i Så ska det låta tillsammans med Robert Wells.

Karriären har också inneburit flertalet krogshower, musikaler, film- och teatermusik till skivproduktioner och otaliga dirigentuppdrag med Sveriges ledande orkestrar.

”ORIGINALET PÅ TURNÉ”

Efter otaliga gemensamma år i fredagsunderhållningens och musiksveriges tjänst återförenas dessa herrar till våren, i ”Originalet på turné”. Det blir en konserthyllning till TV-program med live underhållning. Mellan 1997-2005 medverkade trion i ”Så Ska Det Låta” och tillsammans underhöll de en hel nation, var och varannan fredag. Nu är succétrion tillbaka och redo för Sverigeturné! Självklart ansluter även kapellmästare Johan Landqvist och hela orginalbandet.

– Vi vill ta med den unika stämningen som fanns i studion de första åren när vi arbetade tillsammans, som av tidsskäl klipptes bort. Det vill säga jammet, svänget och glädjen. Det kommer bli en sång och musikfest. Här väntas både tävlingsmoment men också musikaliska oaser med alla medverkande. Vi kommer se till att publiken är en stor del av hela konserten, hälsar Berglund, Harryson och Wells.

Söndagen den 1 mars 2020, kl. 18.00, gästar de BingoLotto!

Vill du se Berglund, Harryson och Wells live i BingoLotto? Boka din plats i publiken här. 

Och du, du vet väl om att du kan lyssna på alla artister som gästar programmet, när du vill och hur ofta du vill, på BingoLottos Spotifykanal? Här samlar vi BingoLottos stora låtskatt. Lyssna nu!

Tillbaka till artistsidan

KÖP BINGOLOTT!

Nu laddar vi upp för hela Sveriges Midsommarfest - BingoLottos MidsommarBingo! Kvällen kryddas med fyra bingospel och vinster för 13 somriga miljoner! Vi ses den 21 juni, klockan 20.00 i TV4!

Berglund, Harryson och Wells

Calle Schewens vals