Cazzi Opeia

Inte nog med att hon är en av landets mest efterfrågade låtskrivare med en uppsjö av topplaceringar på de internationella listorna – efter sitt stora genombrott i Melodifestivalen har hon även visat prov på sin musikaliska begåvning från scen! Den 30 juni 2024, kl. 19.30 i TV4, gästar Cazzi Opeia BingoLotto!

Cazzi Opeia

Musiken har länge legat Moa Carlebecker varmt om hjärtat och redan i tidig ålder började hon skriva egna låtar. Idag ligger hon högt i kurs bland Sveriges mest efterfrågade låtskrivare inom K-pop och har samarbetat med en rad internationella superstjärnor. Moa har dessutom medverkat i Sveriges två största musiktävlingar – Idol och Melodifestivalen.

Idol 2009

Moas första TV-medverkan var 2009 då hon sökte till Idol och fick handuppräckningar av samtliga jurymedlemmar efter att Anders Bagge sagt ”alla som tycker att hon ska gå vidare räcker upp en hand”. Hon tog sig därefter vidare från kvalveckan och slutade med en plats i kvalfinalen.  

En snackis på nätet

Året därpå debuterade Moa med singeln ”I Belong to You”, varpå det inte dröjde länge förrän den världsberömde DJ:n Tiesto gav ut låten på ett remixalbum. Detta gjorde snabbt Moa, med artistnamnet Cazzi Opeia, till en het potatis i klubbvärlden. Kort därefter var det dags för nästa snackis i form av Moas dubstep-version av Lady Gagas ”Judas”, med en egenkomponerad musikvideo på YouTube. Låten spreds som en löpeld på nätet och nådde ända fram till Lady Gaga, som själv fattade tycke för covern.

Samarbeten med internationella superstjärnor

Sedan 2016 har Moa etablerats som en världskänd låtskrivare och har bland annat samarbetat med koreanska K-pop-grupper som Red Velvet, BTS, Stray Kids, NCT 127 och Enhypen. 2021 vann hon priset för Årets Internationella Framgång vid Musikförläggarnas gala och i dagsläget har hon haft runt 30 topplaceringar på Billboard-listorna.

Melodifestivalen 2022

Med över 13 miljoner spelningar på Spotify har Cazzi Opeias bidrag till Melodifestivalen 2022 nått rejäla framgångar. Förutom att ta sig till final i den mäktiga musiktävlingen har ”I Can’t Get Enough”, som den glada upptempolåten heter, både hamnat på flera topplistor och sålt guld.

Melodifestivalen 2024

2024 deltog hon i Melodifestivalen som artist med låten "Give My Heart a Break", som slutade på 4:e plats i finalen, dit hon kvalificerades direkt till via den tredje deltävlingen.

 

Den 30 juni 2024, kl. 19.30 i TV4, sprider Cazzi Opeia sin stjärnglans från scenen i BingoLottos Sommarkväll!

Och du, du vet väl om att du kan lyssna på alla artister som gästar programmet, när du vill och hur ofta du vill, på BingoLottos Spotifykanal? Här samlar vi BingoLottos stora låtskatt. 

Tillbaka till artistsidan

KÖP BINGOLOTT!

Du missar väl inte söndagens program av BingoLottos Sommarkväll. Massa miljoner och nöje. Visst hänger du med?

Cazzi Opeia

You're My Sunshine