Champions of Rock

Nu ger sig Queen-fantasten Peter Johansson ut på turné och tolkar det legendariska bandets musik i ”Champions of Rock”. Med sig har han West End-kollegan Emma Lee-James och kören Joyvoice. Den 21 januari 2023, klockan 18:00 i Sjuan, får vi ett smakprov på showen i BingoLotto!

Peter Johansson

Peter är ett välkänt ansikte på både den svenska och internationella musikalscenen. En av hans största roller är som Galileo, huvudrollen i Queen-musikalen We will rock you, som han spelade 850 gånger i West End i London mellan 2003 och 2007. Han har även spelat Judas i musikalen Jesus Christ Superstar mot Ola Salo som gjorde huvudrollen.

Utöver flera framstående musikalroller har Peter även synts i andra sammanhang, bland andra SVT:s Så ska det låta en handfull gånger, Idrottsgalan 2009 och 2010 och som gäst på Robert Wells show Rhapsody in Rock på Cirkus i Stockholm.

Champions of Rock

Under våren 2023 ger sig Peter återigen ut på turné med Champions of Rock där han framför och hyllar Queens ikoniska musik. Första gången Peter gjorde Champions of Rock var redan i januari 2009, då på konserthuset Louis De Geer i Norrköping. I oktober samma år åkte föreställningen ut på turné, vilken följdes upp av ännu en turné med start på Scandinavium i Göteborg ett år senare. Champions of Rock har åkt ut på turné ytterligare två gånger sedan dess; år 2015 och 2017.

Och nu är det alltså dags för ännu en turné med den hyllade föreställningen! Premiären är 3 februari i Karlstad och sedan bär det vidare till en rad svenska städer, bland andra Göteborg, Linköping, Malmö och Stockholm. Med sig har han Jenna Lee-James som han spelade mot i We Will Rock You i West End i London!

Den 21 januari 2023, klockan 18:00 i Sjuan, får vi en tjuvkik på showen i BingoLotto när Peter Johansson gästar oss!

Och du, du vet väl om att du kan lyssna på alla artister som gästar programmet, när du vill och hur ofta du vill, på BingoLottos Spotifykanal? Här samlar vi BingoLottos stora låtskatt. 

Tillbaka till artistsidan

KÖP BINGOLOTT!

Du missar väl inte söndagens program av BingoLottos Sommarkväll. Massa miljoner och nöje. Visst hänger du med?

Peter Johansson

'39 (Queen cover)