Da Buzz

”Alive”, ”Let Me Love You” och ”Do You Want Me” är bara några av popgruppens dunderhits som det dansats och sjungits till otaliga gånger på klubbar och arenor världen över. Efter genombrottet år 2000 har Da Buzz onekligen skapat sig ett namn i branschen som få kan mäta sig med. Nu är de återigen aktuella med ett nytt album. Gör plats för ett dansgolv där hemma, för den 28 januari, kl. 18.30 i Sjuan och Tv4 Play, äntrar de BingoLottos scen!

Da Buzz

Det var under två skilda projekt som Karlstadsproducenterna Per Lidén och Pier Schmid möttes i en studio 1998. De båda hade en ambition om att skapa ett projekt med ett sound som var unikt för dem och deras spelstil, varpå de bestämde sig för att börja samarbeta. När Annika Thörnquist ett år senare anslöt sig till gruppen, efter att Lidén och Schmid sett henne uppträda med ett lokalt band i Karlstad, var bandet fulländat. Kort därefter tog de namnet Da Buzz – vilket föll sig ganska naturligt då många redan i ett tidigt stadie visade ett stort intresse och pratade om den nya popgruppen som ”the buzz”.

En uppsjö av hitlåtar

Den första kioskvältaren ”Do You Want Me” kom med debutalbumet år 2000 och satte startskottet för en lång radda med medryckande hits. Oavsett vilken musikgenre som faller dig bäst i smaken har du säkerligen nynnat, trallat eller skrålat till låtskatter som ”Dangerous”, ”Wanna Be With Me?”, ”Wonder Where You Are” och ”Stronger Than Words” vid något tillfälle!

Internationella framgångar

Utöver att ha fått topplaceringar på svenska listor har Da Buzz dessutom lyckats göra succé utomlands – inte minst i USA. Efter några lugna år fick bandet en stor efterfrågan igen under 2015 och spelade då in en ny EP som tog sig ända upp till femte plats på Billboard Club House. Da Buzz har därefter turnerat och spelat på såväl arenor som klubbar runtom i världen. I Sverige har vi de senaste åren bland annat kunnat se dem spela på nostalgifestivalen ”Vi som älskar 90-talet” ett flertal gånger. 

Nytt album och nya singlar

För att fira 25 år som duo var det dags för ett nytt album och nya singlar. Under 2023 kunde man alltså få höra en hel del ny musik från Da Buzz. Dunderduon gav sig även ut på turné på både festivaler och klubbspelningar, vi ser fram emot deras framträdande i BingoLotto!

Den 28 januari, kl. 18.30 i TV4 Play och Sjuan, gästar Da Buzz BingoLotto!

Och du, du vet väl om att du kan se artistuppträdanden från programmet när du vill på BingoLottos YouTube-kanal? Här samlar vi BingoLottos stora låtskatt, så du kan återuppleva dina favoritframträdanden när du vill!

Tillbaka till artistsidan

KÖP BINGOLOTT!

Du missar väl inte söndagens program av BingoLottos Sommarkväll. Massa miljoner och nöje. Visst hänger du med?