Da Buzz

”Alive”, ”Let Me Love You” och ”Do You Want Me” är bara några av popgruppens dunderhits som det dansats och sjungits till otaliga gånger på klubbar och arenor världen över. Efter genombrottet år 2000 har Da Buzz onekligen skapat sig ett namn i branschen som få kan mäta sig med. Nu är de återigen aktuella med ett nytt album. Gör plats för ett dansgolv där hemma, för den 26 september kl. 18.00 äntrar de BingoLottos scen!

Da Buzz

Det var under två skilda projekt som Karlstadsproducenterna Per Lidén och Pier Schmid möttes i en studio 1998. De båda hade en ambition om att skapa ett projekt med ett sound som var unikt för dem och deras spelstil, varpå de bestämde sig för att börja samarbeta. När Annika Thörnquist ett år senare anslöt sig till gruppen, efter att Lidén och Schmid sett henne uppträda med ett lokalt band i Karlstad, var bandet fulländat. Kort därefter tog de namnet Da Buzz – vilket föll sig ganska naturligt då många redan i ett tidigt stadie visade ett stort intresse och pratade om den nya popgruppen som ”the buzz”.

En uppsjö av hitlåtar

Den första kioskvältaren ”Do You Want Me” kom med debutalbumet år 2000 och satte startskottet för en lång radda med medryckande hits. Oavsett vilken musikgenre som faller dig bäst i smaken har du säkerligen nynnat, trallat eller skrålat till låtskatter som ”Dangerous”, ”Wanna Be With Me?”, ”Wonder Where You Are” och ”Stronger Than Words” vid något tillfälle!

Internationella framgångar

Utöver att ha fått topplaceringar på svenska listor har Da Buzz dessutom lyckats göra succé utomlands – inte minst i USA. Efter några lugna år fick bandet en stor efterfrågan igen under 2015 och spelade då in en ny EP som tog sig ända upp till femte plats på Billboard Club House. Da Buzz har därefter turnerat och spelat på såväl arenor som klubbar runtom i världen. I Sverige har vi de senaste åren bland annat kunnat se dem spela på nostalgifestivalen ”Vi som älskar 90-talet”, då de medverkade 2018 och 2019. Bandet kommer återigen vara en av festivalens huvudaktörer 2022.

Nytt album

Efter många års paus från att producera nya låtar är Da Buzz äntligen aktuella med sprillans ny musik. Albumet heter ”Wanna See You Dance With Me” och bjuder på ett helt gäng med låtar som får det att spritta i dansbenen!

Den 26 september, kl. 18.00 i TV4, gästar Da Buzz BingoLotto!

 

Och du, du vet väl om att du kan lyssna på alla artister som gästar programmet, när du vill och hur ofta du vill, på BingoLottos Spotifykanal? Här samlar vi BingoLottos stora låtskatt. Lyssna nu!

Tillbaka till artistsidan

KÖP BINGOLOTT!

På söndag den 10 december, kl. 18:30 i Sjuan och på TV4 Play, väntar en ljuvlig kväll i BingoLotto! Vad drömmer du om att vinna?