Daniel Lemma

Med en unikt innerlig ton har han trollbundit sin publik i drygt 20 år. Nu är han rykande aktuell med ny musik på svenska. Den 16 maj, kl. 18.00 i TV4, äntrar blues- och gospelfenomenet Daniel Lemma BingoLottos scen!

Daniel Lemma

Daniel Lemma flyttade i sena tonåren till Göteborg, där han började spela på klubbar och barer. I mitten av 1990-talet ingick han i gruppen Mo Blues som 1997 gav ut skivan ”For the Road” (Prophone Records). Därefter bar det av till New York där han kontrakterades av och spelade in en skiva för Pallas Records. Skivan kom på grund av en rättslig tvist dock aldrig att ges ut. Tiden i New York kom dock att vara nyttig för Lemma, då han fick tillfälle att slipa sitt uttryck på stadens klubbar och musikscener.

Kort efter att Lemma återvänt till Sverige fick han sitt musikaliska genombrott med filmmusiken till Josef Fares kultfilm ”Jalla Jalla” och skivan ”Morning Train” (2001). Såväl albumet som succésingeln ”If I Used To Love You” sålde guld och grammisnominerades. Låten har idag spelats fler än tio miljoner gånger på Spotify.

Totalt har Daniel hunnit utge nio studioalbum, varav samtliga har hyllats flitigt av en hängiven publik.

Sörgårdens tak

Den 9 april släpptes en EP med tre låtar från höstens kommande fullängdsalbum ”Sörgårdens Tak”. Daniel sjunger här på svenska om ett mytiskt Göteborg och om ett land som tappat fotfästet. Regn på Tredje Långgatan, kärlek och spelningar som pågår ända till soluppgången. 

”Sörgårdens Tak” blir Daniels första skiva med eget material på svenska, en skiva han velat göra länge, men som han började arbeta med på riktigt efter att ha gjort skivan Stjärnornas tröst där han sjunger tonsatta Karin Boye-texter.

Den 16 maj, kl. 18.00 i TV4, äntrar han scenen i BingoLotto!

Och du, du vet väl om att du kan lyssna på alla artister som gästar programmet, när du vill och hur ofta du vill, på BingoLottos Spotifykanal? Här samlar vi BingoLottos stora låtskatt. Lyssna nu!

Tillbaka till artistsidan

KÖP BINGOLOTT!

Den 26 maj väntar ännu en efterlängtad bingokväll! Tillsammans spelar vi om en massa miljoner och njuter av underbar underhållning! Hur stort vinner du?