Eva Rydberg & Ewa Roos

Eva Rydberg och Ewa Roos är två av våra mest älskade skådespelerskor och artister med långa karriärer inom teater, revy, film och musik. Den 21 mars, kl. 18.00 i TV4, bjuder de på sig själva och delar med sig av sin aldrig sinande energi i BingoLotto!

Eva Rydberg & Ewa Roos 

De har delat scen flertalet gånger och med deras komiska talang, tajming och härliga kemi så har de, i flera decennier, försett svenska folket med otaliga leenden. I år var det åter dags att ta steget ut i rampljuset tillsammans, i Melodifestivalen 2021. Med bidraget “Rena rama ding dong” – en svängig schlagerdänga – har duon sig tagit sig vidare till andra chansen.

Eva Rydberg

Skådespelaren och teaterdirektören Eva Rydberg firade nyligen 60 år som artist och ännu ser vi inga tendenser till ett sinande driv. Redan som barn var hon en riktig teaterapa, som älskade att underhålla. Vid åtta års ålder kom hon med i Margit Gerles barnteatergrupp i Malmö Folkets Park, som senare följdes av en dansutbildning i Köpenhamn. Eva första riktiga anställning var hos Revykungen Stig Lommer på ABC-teatern i Köpenhamn. Detta trots att hon spåddes en strålande karriär som balettdansös på Malmö Stadsteater. Teaterdebuten så tidigt som 1959 på Knäppupps Idéonteatern i Doktor Kotte slår till, den första revyn av Hasse & Tage. Efter att ha efterträtt den legendariske komikern Nils Poppe, axlar Eva idag och sedan många år tillbaka rollen som teaterchef på Fredriksdalsteatern i Helsingborg.

Ewa Roos 

Ewa Roos var blott 13 år ung när hon vann en talangjakt som ingick i radioserien ”Landet runt”. Här upptäcktes hon av kapellmästaren Bosse Lidén, varpå hon fick jobb som vokalist i hans orkester. Ett inte helt okomplicerat åtagande, då hon på grund av sin ringa ålder behövde barnavårdsnämndens påskrift för att få vara ute på kvällarna. Kort därpå, samma år, spelade hon in sin första skiva och framgångarna hopade sig. Som 19-åring låg hon etta på Svensktoppen med ”Vilken härlig dag”, och det var en stor sak för en artist på 1960-talet.

Idag, ett halvt sekel senare, är Ewa att betrakta som en av våra mest folkkära svenska skådespelare och sångare genom tiderna.

Den 21 mars, kl. 18.00 i TV4, sprider Eva Rydberg och Ewa Roos glädje från scenen BingoLotto!

Och du, du vet väl om att du kan lyssna på alla artister som gästar programmet, när du vill och hur ofta du vill, på BingoLottos Spotifykanal? Här samlar vi BingoLottos stora låtskatt. Lyssna nu!

Tillbaka till artistsidan

KÖP BINGOLOTT!

Den 26 maj väntar ännu en efterlängtad bingokväll! Tillsammans spelar vi om en massa miljoner och njuter av underbar underhållning! Hur stort vinner du?

Rydberg & Roos

Rena rama ding dong