Fernandoz

Dansbandet Fernandoz bildades 1986 och har sedan dess levererat otaliga hits. Många har hamnat på Svensktoppen och bandet är ett av de mest bokade på Sveriges dansbanor, då deras combo av klassisk dansbandsmusik med en stor portion country gett dom ett unikt sound på dansbandsscenen. Den 14 januari 2024, klockan 18.30 i Sjuan och TV4 Play, välkomnar vi bandet upp på BingoLottos scen!

Årets Dansband

Fernandoz har en rik musikalisk historia som sträcker sig tillbaka till 1986, när de bildades i det idylliska Vitsand utanför Torsby. Även om deras historia går långt bak i tiden, håller sig bandet relevant med ny musik. Vi ser fram emot att höra bandet framföra titelspåret från sitt senaste succéalbum ”Nu tar vi nya tag”, som fick priset som årets album på den prestigefyllda Guldklavegalan under Dansbandsveckan i Malung. En gala där bandet även kröntes till Årets Dansband.

Varje gång jag ser dig

Fernandoz karriär fick sig en extra skjuts när deras låt "Varje gång jag ser dig" blev signaturmelodin till TV-programmet "Ullared." Denna låt blev inte bara en riktigt stor dansbandshit utan har även blivit en av de mest populära EPA-remixarna det senaste året.

Ett år fullt av priser

2023 var verkligen ett speciellt år för bandet och deras senaste album. Förutom att de vann Guldklavens två mest prestigefulla priser var de nominerade till en Grammis och även till Manifestpriset för samma album! Bandet består idag av Anders Nordlund (Bas och sång), Kevin Borg Nordlund (Keyboard, dragspel, sång), Simon Åhs (Trummor, sång) och John Bohlin (Gitarr, bakrundssång).

Den 14 januari, kl. 18.30 i TV4 Play och Sjuan, gästar Fernandoz BingoLotto!

Och du, du vet väl om att du kan se artistuppträdanden från programmet när du vill på BingoLottos YouTube-kanal? Här samlar vi BingoLottos stora låtskatt, så du kan återuppleva dina favoritframträdanden när du vill!

KÖP BINGOLOTT!

Nu laddar vi upp för hela Sveriges Midsommarfest - BingoLottos MidsommarBingo! Kvällen kryddas med fyra bingospel och vinster för 13 somriga miljoner! Vi ses den 21 juni, klockan 20.00 i TV4!

Fernandoz Orkester