Fröken Elvis

Albumaktuella Fröken Elvis har med utsålda turnéer och publikrekord blivit ett av Sveriges mest älskade liveband. Med humorn och den genuina värmen, som alltid är ett givet inslag, ger bandet nytt liv åt flera av tidernas mest ikoniska låttexter och sprider spelglädje vilken scen de än äntrar. Den 27 februari 2022, kl. 18.00 i TV4, gör vi plats på scen åt Fröken Elvis!

Fröken Elvis

Det var 2015 som framgångssagan tog vid för Fröken Elvis. Det hela började med ett koncept – nämligen att skapa egna, svenska tolkningar av låtar från kungen av Rock ’N’ Roll – Elvis Presley. Bandets första album, "Elvis på svenska", släpptes samma år. Med en placering på den svenska försäljningstopplistan kom albumet att bli en riktig hit och det dröjde inte länge förrän flera publikrekord runtom i landet var slagna.

Fröken Elvis består av:

Camilla Fritzén – Leadsång, manus, översättning
Maria Olsson – trumset, slagverk
Sanna Andersson – Bas, gitarr, munspel, piano, körsång
Josefin Berge – gitarr, mandolin, kör
Lisa Bodelius – bas, trombon, piano, körsång, översättning

"Kungen & Vi"

Två år senare, 2017, var det dags för bandets andra albumsläpp – "Kungen & Vi". Även denna platta bjuder på Elvistolkningar, men även egenskrivet material där småstadsromantik och knäckebrödssmulor blandas med svenskt vemod.

"Fröken Elvis & Giganterna"

Utöver att skriva egen musik och ta fram nya tolkningar har bandet minst sagt turnerat en hel del. Mellan 2015 och 2018 var agendan så gott som full av utsålda konserter från Malmö i söder till Jokkmokk i norr. På senare tid har Fröken Elvis dock haft mer utrymme till att kreera nytt, spännande material och den 25 februari är det åter dags för albumsläpp! Den nya plattan, som är inspelad på ett gammalt kvinnofängelse, heter Fröken Elvis & Giganterna och innehåller ”lite nytt, lite gammalt, lite Elvis och lite annat”.

Den 27 februari, kl. 18.00 i TV4, ger vi ett varmt välkomnande till Fröken Elvis då de gästar BingoLotto!

 

Och du, du vet väl om att du kan lyssna på alla artister som gästar programmet, när du vill och hur ofta du vill, på BingoLottos Spotifykanal? Här samlar vi BingoLottos stora låtskatt. 

Tillbaka till artistsidan

KÖP BINGOLOTT!

Du missar väl inte söndagens program av BingoLottos Sommarkväll. Massa miljoner och nöje. Visst hänger du med?

Fröken Elvis

Aldrig nöjd