GES

Vad som började som en rolig grej några vänner emellan skulle senare komma att bli en av våra mest folkkära musikgrupper. Med hits som När vi gräver guld i USA och En jävel på kärlek har GES en självklar plats i den svenska folksjälen. Den 28 augusti 2022, klockan 18:00 i TV4 gästar GES BingoLottos säsongspremiär!

GES

Trion GES består av några av Sveriges mest namnkunniga artister; Anders Glenmark, Thomas ”Orup” Eriksson och Niklas Strömstedt. Nästan tre decennier har gått sedan gruppen bildades och den har sedan dess gett oss några av våra mest klassiska låtar.

Bandet bildas

Resan för GES började 1993 på Bygget i Åre. Det var där som de blivande medlemmarna i bandet spelade tillsammans för första gången, då tillsammans med Micke Syd från Gyllene tider och Tommy Ekman från Style. Den gången uppträdde allesammans som coverbandet Miss Ellies Kapell och det var då som medlemmarna i GES upptäckte att de tyckte om att spela tillsammans.

Det stora genombrottet för GES kom inför Fotbolls-VM 1994 då Niklas Strömstedt fick frågan om han ville skriva Sveriges VM-låt. Det hela slutade med att Niklas skrev låten tillsammans med Anders och Thomas. Resten är, som man brukar säga, historia. När vi gräver guld i USA blev en megahit och toppade alla listor under sommaren 1994. Låten kan än idag anses vara svensk fotbolls nationalsång och spelas fortfarande flitigt.

Paus och återförening

Efter 1990-talets framgångar tog gruppen en paus och medlemmarna arbetade vidare med sina egna projekt. Startskottet för GES återförening kom 2012 när bandmedlemmarna uppträdde på en gemensam väns födelsedagsfirande. Efter ett framgångsrikt uppträdande på Allsång på Skansen gjorde bandet sex utsålda spelningar på Borgholms Slottsruin för att sedan ge sig ut på Sverigeturné 2017.

Nu är GES återigen aktuellt med en ny Sverigeturné på festivaler runtom i Sverige. Ett annat högaktuellt projekt är GES egen krogshow på Cirkus i Stockholm som i början av 2022 blev förnyad med en till säsong.

Den 28 augusti 2022, klockan 18:00 i TV4, gästar GES BingoLottos säsongspremiär!

Och du, du vet väl om att du kan lyssna på alla artister som gästar programmet, när du vill och hur ofta du vill, på BingoLottos Spotifykanal? Här samlar vi BingoLottos stora låtskatt.

Tillbaka till artistsidan

KÖP BINGOLOTT!

Den 21 april väntar ännu en efterlängtad bingokväll! Tillsammans spelar vi om en massa miljoner och njuter av underbar underhållning! Hur stort vinner du?