Helen Sjöholm och Anna Stadling

De föddes med bara en dags mellanrum på samma BB i Sundsvall och lärde känna varandra genom skolan och den flickkör som de båda sjöng i. Efter snart 40 års vänskap och flera samarbeten ger de nu ut ett gemensamt album. Den 23 december 2022, klockan 19:30 i TV4, har vi äran att välkomna duon till BingoLottos Uppesittarkväll!

Helen Sjöholm

Helen Sjöholms långa CV innefattar bland annat musikal, film, flera soloalbum och Grammisar. Hon har sannerligen gjort avtryck i den svenska musikhistorien! Sjöholm slog igenom med rollen som Kristina i musikalen Kristina från Duvemåla som sattes upp mellan 1995 och 1999. Detta följde hon upp med den kvinnliga huvudrollen i den svenska uppsättningen av musikalen Chess, för vilken hon belönades med Guldmasken 2002.

Många känner nog också igen henne från rollen som Gabriella i filmen Så som i himmelen från 2004. Där sjöng hon Gabriellas sång, som år 2006 som blev den sjätte mest spelade låten på Svensktoppen. Sjöholm har också dominerat Svensktoppen med Du är min man tillsammans med Benny Anderssons Orkester. Låten låg på Svensktoppen hela 278 veckor mellan åren 2004 och 2009. Utöver detta har hon gjort många roller i både film och musikal och släppt flertalet album, både som soloartist och i samarbeten med andra artister.

Anna Stadling

Anna Stadling debuterade 1999 med albumet Det känns och har sedan dess släppt sex soloalbum. Strax efter sin debut började hon samarbeta med Lars Winnerbäck som medlem i bandet Hovet där hon körade och spelade gitarr, och under tio år var de ute på flera turnéer tillsammans.

Stadlings låt När allt det här är över blev något som kan liknas vid en ”inofficiell svensk nationalsång” under coronapandemin då den släpptes i en nyproducerad version och spelades flitigt på radio under en tid.

Helen Sjöholm och Anna Stadling som duo

Sjöholm och Stadling har gjort flera samarbeten genom åren, och hösten 2021 släppte den en gemensam singel, Julen kan hjälpa, och gjorde tre exklusiva spelningar i Visby och Vara. I år släpper de ett gemensamt album vid namn Snö & marschaller som innehåller allt från klassiska jullåtar till nyskrivet material. I och med detta ger sig duon ut på en gemensam julturné med start i slutet av november.

Den 23 december, klockan 19:30 i TV4, gästar Helen Sjöholm och Anna Stadling BingoLottos Uppesittarkväll!

Och du, du vet väl om att du kan lyssna på alla artister som gästar programmet, när du vill och hur ofta du vill, på BingoLottos Spotifykanal? Här samlar vi BingoLottos stora låtskatt. Lyssna nu!

Tillbaka till artistsidan

KÖP BINGOLOTT!

Du missar väl inte söndagens program av BingoLottos Sommarkväll. Massa miljoner och nöje. Visst hänger du med?

Helen Sjöholm & Anna Stadling

Snö och marschaller