Ida Redig & Lasse Holm

En av dem är en av vår tids största låtskrivare och ligger bakom en av Sveriges mest älskade dansbandslåtar. Den andra sprinklar musikalisk magi omkring sig vart hon än går, i form av egna pophits och moderna tolkningar. Lägg ihop dessa två och du får en succékombo utan dess like! Namnen är Lasse Holm och Ida Redig och det är med stor glädje vi lämnar plats åt dem på scen i BingoLotto den 30 januari 2022, kl. 18.00 i TV4!

Lasse Holm

Listan över Lasse Holms otroliga verk kan minst sagt göras lång. Han ligger bland annat bakom monsterhiten ”Cannelloni, Macaroni” samt flera vinnarlåtar i Melodifestivalen, som Kikki Danielssons ”Bra vibrationer”, Arvingarnas ”Eloise” och Carolas ”Främling”. 1986 stod han dessutom själv som vinnare av tävlingen tillsammans med Monica Törnell, efter att de ställt upp med Lasses låt ”E’ de’ det här du kallar kärlek”. Lasse deltog även i Melodifestivalen 1978 med låten "Miss Decibel", tillsammans med Kikki Danielsson och Wizex. Låten kom på en ärofylld andraplats efter Björn Skifs ”Det blir alltid värre framåt natten”. Utöver artisteriet och låtskrivandet har Lasse dessutom en välfylld historik av programledarroller – däribland för Melodifestivalen, "Sikta mot stjärnorna" och nostalgiprogrammet "Diggiloo", som 2003 omvandlades till en sommarshow med samma namn. Redan året därpå uppgraderades showen till en turné och anses idag vara Sveriges största sommarturné!

Ida Redig

Musiken har legat Ida Redig varmt om hjärtat ända sedan barnsben, men det var 2009 den stora framgångssagan tog vid då hon upptäcktes av Jonas Wikström på Universal Music Publishing. Året därpå släppte hon debutalbumet ”Standing Here” och det tog därefter inte lång tid innan hon byggde en inspelningsstudio och började producera egen musik. Med en låtskatt som innehåller texter på såväl svenska som engelska, starka känslor, akustiska instrument och upptempo-låtar som får det att spritta i benen är Ida sannerligen en artist som passar de allra flesta sammanhang – och det är därav föga förvånande att många av låtarna nått miljontals lyssningar på Spotify. Därtill är hon en mästare på tolkningar och har bland annat tolkat kända låtar som ”Everywhere”, ”God morgon”, ”Kärleken väntar” och ”Visa vid vindens ängar”.

"Inget stoppar oss nu"

Den 5 november 2021 släpptes Idas senaste tolkning, som är en personlig och unik version av Lasse Holms ”Inget stoppar oss nu”. Låten, som är en av 90-talets största och mest omtyckta dansbandshits, har efter ett oerhört lyckat samarbete musikerna emellan alltså fått ett nytt sound i form av Idas röst och produktion. Den 30 januari, kl. 18.00 i TV4, får vi glädjen att höra Ida Redig och Lasse Holm framföra den fantastiska låten i BingoLotto!

 

Och du, du vet väl om att du kan lyssna på alla artister som gästar programmet, när du vill och hur ofta du vill, på BingoLottos Spotifykanal? Här samlar vi BingoLottos stora låtskatt. 

Tillbaka till artistsidan

KÖP BINGOLOTT!

Vill du spela om 7,5 miljoner kronor och samtidigt bidra med växtkraft till Sveriges föreningar? Det är därför vi finns till. Och för att det är riktigt kul med bingo, såklart! Säkra din lott nu, för din chans att förvandla fantasi till verklighet den 23 januari!