Isabella Lundgren

Få har förmågan att formligen trollbinda sin publik. För jazzikonen Isabella Lundgren krävs enbart en röst och ett piano. Den 7 februari, kl. 18.00 i TV4, bjuder hon på sköna toner i BingoLotto!

Isabella Lundgren

Isabella Lundgren är en av Sveriges absolut främsta jazzsångerskor och en artist i världsklass. Med en fantastiskt röst och unik intensitet har hon, som få, förmågan att som hon trollbinda sin publik. Som 18-åring lämnade Isabella Lundgren Karlstad för New York där hon studerade och framträdde åren 2006 – 2010. 2016 gjorde Isabella ett uppmärksammat Sommarprat i P1 där hon lyfte fram flera av de livsfrågor som också återspeglas och är centrala i hennes musik.
Hon har släppt flera kritikerrosade album i Sverige och i Japan, belönats med Orkesterjournalens Gyllene skivan 2015 och grammis-nominerats både 2016 och 2020. År 2015 tilldelades Isabella en jazzkatt som årets musiker under Sveriges Radios jazzkatten-gala och utöver detta har hon också tilldelats Monica Zetterlund-stipendiet, STIM-stipendiet, Louis Armstrong- och Anita O´Day-stipendiet, Stockholms stads kulturstipendium och Gustaf Fröding-stipendiet – för att nämna några.

Over the rainbow

Den 15 januari utkom Isabella med en helt färsk inspelning av den odödliga klassikern ”Over the Rainbow”. I denna avskalade och finstämda version möter Isabellas röst Filip Ekestubbes pianospel på ett sätt som lyfter fram såväl det sköra som det hoppfulla. Den 18 januari framförde Isabella låten på Idrottsgalan i SVT. I vår väntar dessutom ett komplett albumsläpp. Låtsamlingen kommer att gå under titeln ”Look for the silver lining”.

Den 7 februari, kl. 18.00 i TV4, bjuder Isabella på skönsång i BingoLotto! Missa inte detta.

Och du, du vet väl om att du kan lyssna på alla artister som gästar programmet, när du vill och hur ofta du vill, på BingoLottos Spotifykanal? Här samlar vi BingoLottos stora låtskatt. Lyssna nu!

Tillbaka till artistsidan

KÖP BINGOLOTT!

Den 26 maj väntar ännu en efterlängtad bingokväll! Tillsammans spelar vi om en massa miljoner och njuter av underbar underhållning! Hur stort vinner du?

Isabella Lundgren

What a wonderful world