Jan Rippe

Efter snart 40 år med Galenskaparna och After Shave är han en av våra mest folkkära personligheter och revyskådespelare. Den 23 december 2022, klockan 19:30 i TV4, kommer Jan Rippe till BingoLottos Uppesittarkväll och rimmar in julen med oss!

Jan Rippe föddes i Lyrestad 1955 och var i sin ungdom aktiv som tävlingssimmare och deltog i flera SM. Under studierna vid Chalmers i Göteborg träffade Rippe de som skulle komma att bli de övriga medlemmarna i sånggruppen After Shave; Knut Agnred, Per Fritzell och Peter Rangmar.

Galenskaparna och After Shave

After Shave bildades 1979 gjorde ett av sina första framträdanden i programmet Sommar i Stenungsund 1981. Veckan tidigare hade Galenskaparna hade medverkat i samma program och de två grupperna bestämde sig för att börja samarbeta. Då man inte kunde enas om ett gemensamt namn behöll man de ursprungliga och kallade sig helt enkelt Galenskaparna och After Shave.

Den första gemensamma produktionen blev en revy som gick under namnet Skruven är lös. Den sattes upp på Göteborgs Konserthus 1982. Och sedan det första samarbetet har Galenskaparna och After Shave gjort fler produktioner och revyer än vad som finns plats att räkna upp här. Några exempel är TV-serien Macken, som närmast är att ses som en institution inom svensk TV- och revyhistoria, komedifilmen Hajen som visade för mycket och Grisen i säcken. Låtar ur deras produktioner har också fått eget liv utanför revyscenen, exempelvis Gött å leva som de flesta svenskar nog kan sjunga med till.

Totalt har Galenskaparna och After Shave producerat 28 scenshower, fem TV-serier, åtta filmer och över 30 musikalbum.

Rippe har också gjort den svenska rösten till Pumbaa i filmerna om Lejonkungen.

Nu har vi den stora äran att välkomna Jan Rippe till BingoLotto. Den 23 december 2022, klockan 19:30 i TV4, hittar du honom i rimstugan under Uppesittarkvällen!

Och du, du vet väl om att du kan lyssna på alla artister som gästar programmet, när du vill och hur ofta du vill, på BingoLottos Spotifykanal? Här samlar vi BingoLottos stora låtskatt. Lyssna nu!

Tillbaka till artistsidan

KÖP BINGOLOTT!

Nu laddar vi upp för hela Sveriges Midsommarfest - BingoLottos MidsommarBingo! Kvällen kryddas med fyra bingospel och vinster för 13 somriga miljoner! Vi ses den 21 juni, klockan 20.00 i TV4!