Janne Josefsson

I decennier har Janne Josefsson varit i hetluften som journalist. Idag är minst sagt att räkna som en landets största ikoner i rutan. Den 13 juni, kl. 18.00 i Sjuan, gästar han BingoLotto!

Janne Josefsson

I drygt 40 år har Janne Josefsson figurerat frekvent i såväl radio som TV. Det stora genombrottet som granskande journalist, hans uppenbara kall, kom när SVT visade hans reportage ”På rätt sida älven”, som skildrade klassklyftorna i Göteborg. För den stora publiken däremot är Janne främst förknippad med sina avslöjande reportage i ”Uppdrag granskning”.

Men faktum är att Jannes karriär initialt tog vid i radiosfären. Mellan 1975 och 1981 arbeta han som journalist på Sveriges Radios samhällsredaktion. Därefter följde en sejour på Radio Göteborg/Sjuhärad, där han bland annat gjorde det direktsända programmet ”Elfte timmen” (1981–1984) tillsammans med Lasse Brandeby, Frank Gunnarsson med flera. Efter 1987 arbetade han under en period som frilansjournalist.

I början av 1990-talet tog han klivet in i rutan och axlade rollen som TV-reporter, med ”Striptease” (1991–2000) och sedan ”Fittja paradiso” (1999–2000). 2001 började han arbeta för ”Uppdrag granskning” och 2019 gjorde han även den egna serien ”Josefsson”. Han har också programlett det direktsända samhällsprogrammet Debatt i SVT.

Den senaste tiden har Janne vunnit folkets hjärtan i och med sin medverkan i storproduktioner som ”Lets Dance”, ”Alla mot alla” och ”Renées brygga”.

Den 13 juni, kl. 18.00 i Sjuan, gästar han i BingoLotto!

Tillbaka till artistsidan

KÖP BINGOLOTT!

Den 26 maj väntar ännu en efterlängtad bingokväll! Tillsammans spelar vi om en massa miljoner och njuter av underbar underhållning! Hur stort vinner du?