Jens Hult

Jens Hult, som för första gången gjorde sig ett namn för den svenska publiken när han medverkade i Idol 2013, släpper nu musik med julanknytning. Den 13 december, kl. 18.00 i TV4, äntrar han scenen i BingoLotto!

Jens Hult

Som barn kallades Jens tondöv, men trots tog han landet med storm då han knep en fjärdeplats i Idol. Debutsingeln som följde, ”Precis som du vill”, sålde platinum och har fram tills idag spelats drygt 10 miljoner gånger på Spotify.  

Hans musikaliska väg tycktes utstakad och galleria-turnéerna väntade, men Jens ville ta sin musik i en annan riktning. Med unika och grundade texter, en modern ljudbild och en ny energi och passion för visgenren, har Jens på senare år tagit stora kliv bort från den kommersiella popen. Ambitionen, en modern vispop som berör, har Jens med råge uppfyllt.

I februari 2019 släppte Jens EP:n ”Påminn mig om ljus igen”. I juli 2019 medverkade han tillsammans med Ida Wiklund, i Lotta på Liseberg i TV4. Tilllsammans framförde de duetten ”Lyckligast nu”. 

”Det blir en annan jul i år”

Den 6 november släpptes Jens senaste singel, så går under titeln “Det blir en annan jul i år”. Klart relaterbart, inte sant? Låten har Jens skrivit, komponerat och producerat tillsammans med David Lindgren Zacharias och Hannes Hasselberg. 

“Det var tankarna på min mormor, som är väldigt dålig i sjukdomen kol, som rörde upp en hel del känslor och funderingar om saknad och längtan, och om det viktiga i att ändå träffa sina kära och minnas. Saknaden efter henne blev en serenad i julskrud”, berättar Jens.

“Det blir en annan jul i år” är en känslosam, varm och hoppfull låt som sätter både ord och ton på det historiska året 2020. 

Söndagen den 13 december 2020, kl. 18.00, välkomnar vi Jens Hult till BingoLotto!

Och du, du vet väl om att du kan lyssna på alla artister som gästar programmet, när du vill och hur ofta du vill, på BingoLottos Spotifykanal? Här samlar vi BingoLottos stora låtskatt. Lyssna nu!

Tillbaka till artistsidan

KÖP BINGOLOTT!

Den 2 oktober bjuder vi in till en miljontät kväll i BingoLotto! Spela till dig en bil, en drömresa eller en hög av kontanter! Inte sitter du väl lottlös?

Jens Hult

Det blir en annan jul i år