Kaiak & Maia Hirasawa

Känsloväckande toner. Stämningsfulla harmonier. Angelägna texter. Mycket har de båda på förhand gemensamt, och äntligen har det blivit dags att äntra scenen tillsammans. Den 4 oktober, kl. 18.00 i TV4, framför popduon Kaiak, tillsammans med popikonen Maia Hirasawa, sin nya singel ”This is just life” i BingoLotto!

Maia Hirasawa  

Maia Hirasawa, som soloartist, gjorde sig för första gången sig ett namn för den svenska publiken 2007 med singeln "And I found this boy", som fick stor genomslagskraft. Detta efter en tid som körsångerska i det populära bandet Hello Saferide. Låten har idag spelats drygt 1,5 miljon gånger på Spotify. Samma år följde debutalbumet likaså, med titeln "Though, I'm just me".

2010 åkte Maia till Japan, sin fars hemland, för att ta en paus från musiken. Istället kom hon hem med stora framgångar på den japanska musikscenen i bagaget. Tiden i Japan innebar två stora hitsinglar under 2011: ”Boom” och ”It doesn’t stop”. Den förstnämnda skulle sedermera visa sig spela en viktig roll för de drabbade i den stora tsunamin och jordbävningen i Japan samma år. Detta då låten och musikvideon släpptes samma dag som katastrofen var ett faktum.

Under sommaren 2007 turnerade hon runt i Sverige, med spelningar på bland annat Allsång på Skansen, Hultsfredsfestivalen, Peace & Love och Arvikafestivalen.

År 2008 uppträdde hon vid finalen av den svenska Melodifestivalen i Globen med en cover av The Arks "The Worrying Kind", föregående års vinnarmelodi. Versionen togs emot varmt av den svenska publiken och har idag spelats närmare 5 miljoner gånger på Spotify.  

2016 kom Hirasawas första album med texter på svenska, ”Vacker och ful”. Under 2019 släppte hon ett julalbum och i maj 2020 släppte hon sitt sjunde album “Bättre”. Utöver framgångarna på musikscenen kompositerar Maia även musik till filmer och reklam, mestadels i Japan.

Till cv:t hör även ett antal priser och utmärkelser. Däribland Ted Gärdestadstipendiet under 2003 och utmärkelsen som Årets nykomling på P3 Guldgalan under 2008.  

Kaiak

Djupt inifrån i de svenska skogarna kan man höra musik från duon Kaiak. Tydligt inspirerade av såväl indie- som popgenren, har man det senaste året tagit stora kliv mot att på allvar etablera sig på den svenska musikscenen.  Med sitt säregna sound blandar man känslomässiga röster med poppiga melodier och stämningsfulla harmonier.

Den svenska pop-duon Kaiak, tydligt inspirerade av såväl indie- som popgenren, har de senaste året tagit stora kliv mot att på allvar etablera sig på den svenska musikscenen. Med drygt 225 000 lyssnare på Spotify per månad, är bandet idag att räkna som en landets främsta inom genren. I förgrunden hittar vi två mångfacetterade och rutinerade artistsjälar, i egenskap av Emil Gullhamn och Marcos Ubeda. Båda har i många år synts till i rutan, i program såsom som ”Melodifestivalen”, ”Så Ska Det Låta” och ”Doobidoo”. Med inspiration från naturen, goda vänner och riktigt bra kaffe skapar de tillsammans finstämd och samtida musik, i hopp om att inspirera människor är värna om naturen i samma utsträckning som de gör.

Comeback i BingoLotto

Marcos började som kapellmästare i Bingolotto 2003 efter att han blivit tillfrågad av Lasse Kroner som då ledde programmet. När Lasse sedan slutade för att göra Doobidoo, följde Marcos med dit och gjorde inte mindre än 13 säsonger som kapellmästare för det populära underhållningsprogrammet. Men det var faktiskt inte riktigt meningen. 

För två år sedan bestämde sig Marcos för att sluta som kapellmästare och satsa mer av sin tid på egna projekt. Ett av dessa projekt som snabbt tog form var Kaiak.

- Det har varit en fantastisk tid med Lasse, Bingolotto och Doobidoo, men allting har sin tid och jag tänker att ibland måste man stänga en dörr för att en annan ska öppnas, säger Marcos. 

”This is just life”

När Maia fick låten i sin mailkorg visste hon inte vilka Kaiak var. Men låten, som Maia beskriver som en dröm, trollband henne, minst sagt. Helt utan om och men beslutade de att ingå i konstellation med varandra, och resultatet, den nya singeln ”This is just life”, är minst sagt lika förtrollande.

Söndagen den 4 oktober 2020, kl. 18.00, välkomnar vi Kaiak & Maia Hirasawa till BingoLotto!

Och du, du vet väl om att du kan lyssna på alla artister som gästar programmet, när du vill och hur ofta du vill, på BingoLottos Spotifykanal? Här samlar vi BingoLottos stora låtskatt. Lyssna nu!

Tillbaka till artistsidan

KÖP BINGOLOTT!

Den 14 april väntar ännu en efterlängtad bingokväll! Tillsammans spelar vi om en massa miljoner och njuter av underbar underhållning! Hur stort vinner du?

Kaiak & Maia Hirasawa

This is just life