Kalle Moraeus & Frida Öhrn - Från Orsa till Nashville

I vår ger sig Kalle Moraeus och Frida Öhrn ut på uppföljaren till succén ”Från Orsa till Nashville” och bjuder publiken på en musikalisk resa i countryns tecken. Den 11 februari 2023, klockan 18:00 i Sjuan, välkomnar vi Kalle Moraeus och Frida Öhrn upp på BingoLottos scen!

Kalle Moraeus

Kalle Moraeus, spelmannen från Orsa, är idag en av våra mest folkkära artister och tv-personligheter. Kalle har en imponerande meritlista som bland annat innefattar titeln som svensk mästare i luftgitarr 1984, medlem i både Orsa spelmän och Benny Anderssons Orkester samt Povel Ramels Karamelodiktstipendium 2006. Han har också varit anställd vid Kungliga filharmoniska orkestern.

I tv-rutan har vi sett Kalle i flera olika program som Allsång på Skansen, Så ska det låta och Körslaget som han vann tillsammans med Team Moraeus. Under hösten 2011 började Kalle leda det egna programmet Moraeus med mera som spelades in i ett tält vid Orsasjöns strand där publiken bjöds på musik och samtal med både svensk och internationell musikelit. Programmet fick uppföljningar i flera år och sändes fram till och med 2017.

Moraeus var julvärd i SVT 2011 och har tävlat i Melodifestivalen två gånger, 2010 och 2018.

Kalle har också en stor kärlek och passion för countryn och dess huvudstad Nashville och reser ofta dit för att uppleva den unika känsla och atmosfär som staden bjuder på.

Frida Öhrn

Frida Öhrns röst är en sådan som man inte glömmer. Med sin sköra men också kraftfulla ton sticker den ut och berör på djupet. Frida är kanske mest känd för superhiten Release Me som hon hade tillsammans med bandet Oh Laura. De senaste åren har hon turnerat runt med sitt band Cookies N’ Beans och även tävlat i Melodifestivalen som soloartist år 2020 med bidraget We are one.

Country ligger Frida varmt om hjärtat och tillsammans med Cookies N’ Beans har hon både spelat och skrivit musik i Nashville.

Från Orsa till Nashville

Redan förra våren gjorde Kalle, tillsammans med den amerikanska countryartisten Doug Seegers och Alexzandra Wickman, succé med föreställningen Från Orsa till Nashville. Och nu är det dags för uppföljaren! Även i år får Kalle Moraeus sällskap av Doug Seegers och tillkommer gör även Frida Öhrn. Tillsammans bjuder de publiken på en musikalisk resa från skogarna i Dalarna över Atlanten till countryns hemtrakter. Man kommer tolka hits från stjärnor som Dolly Parton, Shania Twain, Miranda Lambert, Taylor Swift och Johnny Cash, och detta gör man ackompanjerad av några av Sveriges främsta musiker.

Från Orsa till Nashville har premiär i Hässleholm med 8 mars och sedan kommer turnén besöka 18 orter från norr till söder innan finalen på Rival i Stockholm den 2 april.

Men innan dess väntar ett besök i BingoLotto! Lördag den 11 februari 2023, klockan 18:00 i Sjuan, kommer Kalle Moraeus och Frida Öhrn och bjuder oss på ett smakprov av showen. Missa inte det!

Och du, du vet väl om att du kan lyssna på alla artister som gästar programmet, när du vill och hur ofta du vill, på BingoLottos Spotifykanal? Här samlar vi BingoLottos stora låtskatt. Lyssna nu!

Tillbaka till artistsidan

KÖP BINGOLOTT!

Du missar väl inte söndagens program av BingoLottos Sommarkväll. Massa miljoner och nöje. Visst hänger du med?

Kalle Moraeus & Frida Öhrn

Visa från Utanmyra/Little Sparrow