Kristina "Keyyo" Petrushina

Det videobloggande stjärnskottet Keyyo har trots sin unga ålder en imponerande meritlista med flera programledarjobb och TV-framträdanden. Nu har turen kommit till BingoLotto! Den 23 december 2022, klockan 19:30 i TV4, gästar Kristina ”Keyyo” Petrushina vår rimstuga i BingoLottos Uppesittarkväll.

Kristina ”Keyyo” Petrushina är i skrivande stund 25 år gammal. Hon föddes i Ryssland men flyttade till Sverige med sin mamma i åttaårsåldern. Keyyo slog igenom på YouTube med sina humoristiska videobloggar som hon började publicera redan när hon var 13 år gammal. I sina videor pratar Keyyo om vardagliga saker, tar upp ämnen som berör hur det är att vara ung idag samt spelar upp små sketcher med återkommande karaktärer som ryska ”Natalia”, rikemansdottern ”Frederica” och nörden ”Per-Erik”.

Keyyo i TV

År 2014 fick Keyyo en egen humorserie på SVT Play som hette Keyyo & Co. Manuset skrev Keyyo tillsammans med Sissela Benn som också regisserade serien. Hösten därpå var Keyyo återigen aktuell med en ny säsong av sin webbserie, denna under namnet Ombytta roller med Keyyo där tittarna fick följa Keyyo när hon skaffade ett sommarjobb. I Anders Janssons serie Må underbart med Tiffany Persson spelade Keyyo rollen som Irina.

Keyyo har, sin unga ålder till trots, också hunnit göra en hel del programledarjobb. Bland dessa återfinner vi Barncancergalan – Det svenska humorpriset som hon ledde tillsammans med Carina Berg 2019 och TV4:as Talang som hon ledde tillsammans med Per Lernström 2017–2018. Hon gjorde dessutom ett TV-program tillsammans med Johan Rheborg 2019, Keyyo och Rheborg i Ryssland, där de tillsammans åkte på studieresa till Ryssland. 2021 deltog hon i Let’s Dance där hon dansade sig hela vägen till en tredjeplats.

Priser och utmärkelser

Keyyo har tilldelats flertalet priser för sitt arbete. 2014 vann hon Årets Stjärnskott på YouTube-galan Guldtuben och 2016 utsågs hon till Sveriges roligaste YouTuber på samma gala, och med det blev också den första kvinnan att vinna i den kategorin.

Våren 2018 satte Keyyo upp den egenskrivna scenshowen Ryssen kommer! och gav sig ut på Sverigeturné. Showen gjorde succé och fick en fortsättning under hösten samma år.

Nu har turen kommit till BingoLotto. Den 23 december 2022, klockan 19:30 i TV4, välkomnar vi Keyyo till vår rimstuga i BingoLottos Uppesittarkväll!

Och du, du vet väl om att du kan lyssna på alla artister som gästar programmet, när du vill och hur ofta du vill, på BingoLottos Spotifykanal? Här samlar vi BingoLottos stora låtskatt. Lyssna nu!

Tillbaka till artistsidan

KÖP BINGOLOTT!

Du missar väl inte söndagens program av BingoLottos Sommarkväll. Massa miljoner och nöje. Visst hänger du med?