Krister Classon

Efter att ha spridit glädje och skratt i drygt fyra hela decennier är Krister Classon att betrakta som en riktig kultikon. Nu är han album- och showaktuell på nytt. Den 18 april, kl. 18.00 i TV4, bjuder han på en försmak i BingoLotto!

Krister Classon

Krister Classon, den ena halvan av revyduon Stefan och Krister, kan, efter drygt 40 aktiva som verksam i underhållningssveriges trogna tjänst, se tillbaka på en fantastisk karriär som artist, skådespelare, regissör, manusförfattare och musiker. Han säger själv att han inget har att ångra och är tacksam för allt och för alla sina framgångar. 2002 och 2005 belönades han med Guldmasken för sin regi av de egna farserna ”Snålvatten och jäkelskap” samt ”Stulen kärlek”. Han har dessutom varit nominerad vid ytterligare fem tillfällen.

”Krister Classons Beatles”

Inför The Beatles 60-årsjubileum på skiva har Krister Classon samlat sitt band i studion och spelat in ett hyllningsalbum "Krister Classons Beatles" med release den 15 april (Vinyl, CD och digitalt på Spotify. Ett första smakprov är singeln "Please, Please Me" och släpps den 13 april. En hyllning och tolkning av "Krister Classon Band" och deras husgudar ”The Beatles”!

Med anledning av rådande pandemi fick även Krister Classon med band ställa in över 30 utsålda konserter med ”Krister Classon tolkar The Beatles” runt om i landet. En ny konsertturné väntar snarast möjligt.

Som 8-åring såg jag ”The Beatles” för första gången i farmor och farfars TV. De knockade mig totalt. Sen den dagen har jag drömt om att få hylla mina idoler. Nu 56 år senare knyter jag ihop säcken och detta blir en fantastisk drömfinal i mitt artistliv”, säger Krister Classon.

Vad som är att vänta är en kväll fylld av anekdoter, rykten, fakta och 28 väl valda låtar från kultbandet ”The Beatles”. På scen samlas Krister Classon (Bas), Hans Schakonat (Sång/Gitarr) Benjamin Önnhed (Sång/Gitarr), Jens Classon (Sång/Trummor), Johan Ljuslin (Keybord) för en oförglömlig kväll med musiken och glädjen i centrum.

Den 18 april, kl. 18.00 i TV4, tar han plats i rutan och bjuder på show från scenen i BingoLotto!

Och du, du vet väl om att du kan lyssna på alla artister som gästar programmet, när du vill och hur ofta du vill, på BingoLottos Spotifykanal? Här samlar vi BingoLottos stora låtskatt. Lyssna nu!

Tillbaka till artistsidan

KÖP BINGOLOTT!

Du missar väl inte söndagens program av BingoLottos Sommarkväll. Massa miljoner och nöje. Visst hänger du med?