Lili & Susie

Efter drygt 35 i år musiksveriges trogna tjänst har popduon Lili & Susie, bestående av systrarna Lili och Susie Päivärinta, etablerat sig som en av de största genom tiderna. Den 24 januari, kl. 18.00 i TV4, bjuder de på pop-magi i BingoLotto!

Lili & Susie

Systrarna hade enormt stora framgångar på de svenska hitlistorna från debuten år 1985 fram till 1993. Med oräkneliga turnéer och hitlåtar såsom "Bara du och jag", "What's the Colour of Love" och "Oh Mama", varpå den sistnämnda har spelats hela 5 miljoner gånger på Spotify, har man spridit glädje och dansfeber bland en trogen publik i drygt 3 decennier.

I år, i skrivande stund, står de ihop starkare än någonsin. Höstens medverkan i den senaste säsongen av ”Så Mycket Bättre” innebar en stor succé för systrarna och ett rejält medialt uppsving. Nu väntar ett efterlängtat nytt album som är beräknat till 2021, vilket blir deras första album tillsammans på 29 år. För systrarna väntar även en invasion av landets många folkparker och livescener. Med showen ”80-talsnatt”, tillsammans med kollegor som Herreys, Micke Syd, Tone Norum, Tommy Ekman, Suzzie Tapper och Ankie Bagger, väntas systrarna leverera en kärleksfull nostalgikick med glädjen. Med ambitionen att sprida glädje, hopp och kärlek, ämnar Lili & Susie skapa nya starka minnen och sköna hits!

Melodifestivalen

Systrarna har även testat lyckan på Melodifestivalens ärofyllda scen. 1989 medverkade de med låten "Okey, okey!", skriven av Ola Håkansson och Tim Norell. Efter juryomröstningen slutade bidraget på femte plats.

2009 medverkade de åter i Melodifestivalen, då de i den andra deltävlingen i Skellefteå tävlade med bidraget "Show Me Heaven". Låten, som är skriven av Susie, Calle Kindbom, Thomas G:son, Pär Lönn och Nestor Geli, gick vidare till andra chansen, där de vann första duellen över BWO och bidraget "You're Not Alone", men slogs sedan ut av Sarah Dawn Finer med "Moving On" och avancerade därmed inte vidare i tävlingen.

”Hela livet var ett disco”

Med sin tolkning av Markus Krunegårds låt ”Hela livet var ett disco” skapade Lili & Susie 80-talsmagi. Med systrarnas energi och moderna 80-talstolkning förvandlades hela programmet till ett disco. Nu finns singeln, som redan spelats närmare 1 miljon gånger på Spotify, ute för vidare lyssning och njutning!

”Hela livet var ett disco kändes som ett självklart val när vi hörde den första gången. Det var rätt känsla av nostalgi och magin fanns redan i låten. Vi har gjort studioinspelningar under många år och sällan uppstår en så stark känsla att alla ryser. Precis det hände när vi spelade in, vi tittade på varann o sa, känner ni?”, säger Lili & Susie.

Den 24 januari, kl. 18.00 i TV4, välkomnar vi Lili och Susie till BingoLotto!

Och du, du vet väl om att du kan lyssna på alla artister som gästar programmet, när du vill och hur ofta du vill, på BingoLottos Spotifykanal? Här samlar vi BingoLottos stora låtskatt. Lyssna nu!

Tillbaka till artistsidan

KÖP BINGOLOTT!

I BingoLottos 30-årsjubileum, den 23 oktober, spelar vi fyra bingospel och kröner 30 extra miljonärer! Dessutom får vi besök av våra tidigare programledare och flera artister i världsklass! Vad väntar du på? Säkra din lott nu!

Lili & Susie

Bara du och Jag