Lili & Susie med Suzzie Tapper

Efter drygt 35 i år musiksveriges trogna tjänst har popduon Lili & Susie, bestående av systrarna Lili och Susie Päivärinta, etablerat sig som en av de största genom tiderna. Den 6 mars 2022, kl. 18.00 i TV4, bjuder de tillsammans med den kritikerrosade låtskrivaren och popartisten Suzzie Tapper på pop-magi i BingoLotto!

Lili & Susie

Systrarna hade enormt stora framgångar på de svenska hitlistorna från debuten år 1985 fram till 1993. Med oräkneliga turnéer och hitlåtar såsom "Bara du och jag", "What's the Colour of Love" och "Oh Mama", varpå den sistnämnda har spelats över 6 miljoner gånger på Spotify, har man spridit glädje och dansfeber bland en trogen publik i drygt 3 decennier.

Hösten 2020 medverkade Lili & Susie i ”Så Mycket Bättre”, vilket innebar en stor succé för systrarna och ett rejält medialt uppsving.

Succétolkningar i Så mycket bättre

Med sina energifyllda tolkningar av Markus Krunegårds ”Hela livet var ett disco” och Eldkvarns "En liten kyss av dig" skapade Lili & Susie minst sagt 80-talsmagi i programmet. Idag har låtarna tillsammans nått närmare 2,5 miljoner lyssningar på Spotify. 

”Hela livet var ett disco kändes som ett självklart val när vi hörde den första gången. Det var rätt känsla av nostalgi och magin fanns redan i låten. Vi har gjort studioinspelningar under många år och sällan uppstår en så stark känsla att alla ryser. Precis det hände när vi spelade in, vi tittade på varann o sa, känner ni?”, säger Lili & Susie.

Melodifestivalen

Systrarna har även testat lyckan på Melodifestivalens ärofyllda scen. 1989 medverkade de med låten "Okey, okey!", skriven av Ola Håkansson och Tim Norell. Efter juryomröstningen slutade bidraget på femte plats.

2009 medverkade de åter i Melodifestivalen, då de i den andra deltävlingen i Skellefteå tävlade med bidraget "Show Me Heaven". Låten, som är skriven av Susie, Calle Kindbom, Thomas G:son, Pär Lönn och Nestor Geli, gick vidare till andra chansen, där de vann första duellen över BWO och bidraget "You're Not Alone", men slogs sedan ut av Sarah Dawn Finer med "Moving On" och avancerade därmed inte vidare i tävlingen.

Secret Song Sverige

Lili & Susie har allt som oftast något på gång. I november släppte de den egenkomponerade singeln "Drömmar" tillsammans med Suzzie Tapper och i december släpptes musikdokumentären "Lili & Susie", som redan setts av hundratusentals tittare. I skrivande stund är systrarna både aktuellla med hyllningsprogrammet "Secret Song Sverige", där de gör ett hyllningsnummer tillägnat Suzanne Axell, samt låten de framträder med i programmet – "Tycker om dig". Låten, som är en poppig och kärleksfull tolkning av Sylvia Vrethammars hit från 1969, får såväl Suzanne som hela publiken att dansa och sjunga med i refrängen. 

Suzzie Tapper

Susanne ”Suzzie” Tapper är för de flesta känd som sångerska och låtskrivare i popgruppen Suzzies orkester, som turnerade flitigt under större delen av 80-talet och fick sitt stora genombrott med låten ”Dansar i månens sken”. Utöver sitt medverkande i Suzzies orkester förfogar hon över en lång lista med musikaliska meriter. Hon har bland annat stått för samtliga sånginsatser i kultfilmen ”The Ninja Mission”, släppt det kritikerrosade albumet ”Mirakel”, tävlat i Melodifestivalen med det egenskrivna bidraget ”Visst finns mirakel” samt öppnat upp sig om sitt liv med Parkinsons sjukdom i dokumentärerna ”Suzzie Tapper – Jag har Parkinson” och ”Suzzie Tapper – Mitt nya liv med Parkinson”. I fjol släpptes som sagt singeln ”Drömmar”, som Suzzie tillsammans med Lili & Susie samt Mats Tärnfors har skrivit. Suzzie är dessutom med och sjunger i den dansvänliga låten.

Den 6 mars, kl. 18.00 i TV4, välkomnar vi Lili och Susie samt Suzzie Tapper till BingoLotto!

Och du, du vet väl om att du kan lyssna på alla artister som gästar programmet, när du vill och hur ofta du vill, på BingoLottos Spotifykanal? Här samlar vi BingoLottos stora låtskatt. 

 

Fotograf: Peter Knutson

Tillbaka till artistsidan

KÖP BINGOLOTT!

Den 26 maj väntar ännu en efterlängtad bingokväll! Tillsammans spelar vi om en massa miljoner och njuter av underbar underhållning! Hur stort vinner du?

Lili & Susie

Tycker om dig