Lina Hedlund

Hon har gjort sig känd som en av Sveriges främsta discodivor som en av medlemmarna i Alcazar och deltagit i Melodifestivalen inte mindre än fem gånger. Den 31 december 2022, klockan 20:00 i TV4, gästar Lina Hedlund oss i BingoLottos Nyårskväll!

Lina Hedlund är uppvuxen i Bollnäs och gjorde sin stora debut på den svenska musikscenen i Melodifestivalen 2002 då hon deltog tillsammans med systern Hanna Hedlund och bidraget Big Time Party som slutade på en niondeplats i finalen. Året därpå tävlade hon på egen hand med låten Nothing can stop me. Hon gick då vidare till andra chansen men lyckades inte ta sig hela vägen till finalen. Hennes första singel, Lady Bump, släpptes senare samma år.

Lina i Alcazar

Sedan dess har Lina gjort succé som en av medlemmarna i gruppen Alcazar. Hon gick med i bandet 2007 och utgjorde tillsammans med Andreas Lundstedt och Tess Merkel Alcazar-trion fram till bandets splittring år 2019. Tillsammans med Alcazar och bidraget Stay the Night deltog Lina i Melodifestivalen år 2009. Låten tog sig direkt till finalen i Globen och blev senare en hit som skulle komma att spelas på många dansgolv runtom i vårt avlånga land. Stay the Night låg också på Svensktoppen under åtta veckor i slutet av våren 2009. Året därpå tävlade Alcazar återigen i Melodifestivalen, denna gång med bidraget Headlines. Gruppen tog sig till andra chansen men inte ända till finalen. 

Efter Alcazars splittring deltog Lina 2019 i Melodifestivalen som soloartist med Victorious som tog henne raka vägen till finalen.

Skådespelarinsatser

Lina har gjort en rad roller som röstskådespelare i tecknade filmer. På CV:t finner vi bland annat roller i filmerna Madagaskar, Smurfarna, Alvin och gänget, My little pony och Familjen Addams.

Nu är det dags för oss att välkomna Lina Hedlund till BingoLotto! Den 31 december 2022, klockan 20:00 i TV4, kommer Lina och firar in det nya året med oss i BingoLottos Nyårskväll.

Och du, du vet väl om att du kan lyssna på alla artister som gästar programmet, när du vill och hur ofta du vill, på BingoLottos Spotifykanal? Här samlar vi BingoLottos stora låtskatt. Lyssna nu!

Tillbaka till artistsidan

KÖP BINGOLOTT!

Du missar väl inte söndagens program av BingoLottos Sommarkväll. Massa miljoner och nöje. Visst hänger du med?

Lina Hedlund

Långe Bengt