Lustans Lakejer

De är sedan 80-talet pionjärer för svensk new wave och har under årens lopp splittrats och återförenats flertalet gånger – men framför allt släppt musik som fascinerat och berört en hel generation. Den 22 maj 2022, kl. 18.00 i TV4, äntrar Lustans Lakejer BingoLottos scen!

Lustans Lakejer

För omkring 45 år sedan, närmare bestämt 1978, bildades ett av landets idag mest mytomspunna band – Lustans Lakejer. Bandet hade till en början punk som genre, men det dröjde inte länge innan de bytte bana och började genom text och musik skildra en glamourös tillvaro av dekadent skörlevnad på eleganta nattklubbar, som en slags egen uppror mot ett grått samhälle. Med grupper som Roxy Music och Ultravox som starka förebilder byttes punken ut mot synth-pop och new wave, vilket med tiden har gjort Lustans Lakejer till ett av Sveriges mest banbrytande pionjärer inom området.

Lustans Lakejers bandmedlemmar

Lustans Lakejer skapades av Peter Bergstrandh och Urban Sundbaum. Kort därefter anslöt Johan Kinde, som sedan dess varit bandets förgrundsgestalt. Utöver Kinde består Lustans Lakejer idag utav Christer Hellman, Anders Ericson, Julian Brandt, Fredrik Helander och Fredrik Hermansson.

Nytolkning av Lundells klassiker och nytt album i sikte

Ända sedan Ulf Lundell släppte sitt debutalbum ”Vargmåne” 1975 har han varit en inspiratör för Johan Kinde – dels ur ett musikperspektiv, dels stilmässigt. När Kinde som 12-åring tog med sig omslaget till ”Vargmåne” till Åkersbergas enda frisör och bad om att få samma frisyr som den då 25-åriga Ulf Lundell kunde han knappast föreställa sig att han drygt 40 år senare skulle få göra en egen tolkning på en av förebildens framtida låtar. Inte heller 1985, då Ulf Lundell släppte det hyllade albumet ”Den Vassa Eggen”, trodde Kinde att han en vacker dag skulle få ge ut sin egen version av låten ”Rialto”, som han älskat sedan dess. Den 4 mars 2022 släpptes Lustans Lakejers cover-version på den klassiska låten, efter att den från början endast skulle släppas som en nyårshälsning till fansen.

Under året planerar bandet dessutom att släppa det nya, efterlängtade albumet ”Mörk Materia” tillsammans med boutique-indielabeln Icons Creating Evil Art.

Den 22 maj 2022, kl. 18.00 i TV4, kommer Lustans Lakejer till BingoLotto!

Och du, du vet väl om att du kan lyssna på alla artister som gästar programmet, när du vill och hur ofta du vill, på BingoLottos Spotifykanal? Här samlar vi BingoLottos stora låtskatt. 

Tillbaka till artistsidan

KÖP BINGOLOTT!

Den 26 maj väntar ännu en efterlängtad bingokväll! Tillsammans spelar vi om en massa miljoner och njuter av underbar underhållning! Hur stort vinner du?

Lustans Lakejer

Jag kan läsa mellan raderna