Måns Zelmerlöw och Carola Häggkvist

Nu ger sig två av våra absolut mest folkkära artister sig ut på en gemensam julturné och släpper dessutom en helt ny jullåt tillsammans. Dessutom kommer de och sprider julstämning och glädje i BingoLottos Uppesittarkväll den 23 december, klockan 19:30 i TV4!

Carola Häggkvist

Carola behöver nog inte någon närmare presentation. Sedan hon blott 16 år gammal slog igenom med buller och brak när hon vann Melodifestivalen 1983 med låten Främling har hon gjort sig ett namn som en av Sveriges största artister. Debutalbumet Främling sålde över en miljon exemplar och är i skrivande stund det mest sålda albumet någonsin i Sverige. Carola har vunnit Melodifestivalen ytterligare två gånger, år 1991 med bidraget Fångad av en stormvind som hon också vann Eurovison Song Contest med, och år 2006 med Evighet.

Carolas imponerande CV innehåller otaliga album, listettor och utmärkelser. Bland annat blev hon invald i Swedish Music Hall of Fame år 2015 och hon har även prisats och fått medalj av kungen.

De senaste åren har Carola gjort succé med egna julkonserter i Steninge Slottslada och även släppt flera album med egen julmusik och har därför kommit att bli tätt förknippad med julen.

Måns Zelmerlöw

Måns slog igenom som 19-åring i Idol år 2005 där han slutade på en femteplats. Efter framgångarna i Idol deltog han år 2006 i tävlingsprogrammet Let’s Dance som han vann, och senare samma år spelade han den manliga huvudrollen Danny Zuko i musikalen Grease som sattes upp i Malmö.

Måns deltog i Melodifestivalen för första gången år 2007 och tog sig ända till en tredjeplats i finalen med låten Cara Mia. Måns har tävlat i Melodifestivalen ytterligare två gånger och den senaste, år 2015, vann han med låten Heroes. I Eurovision Song Contest vann Måns överlägset med den tredje högsta poängen i tävlingens historia. Han har även programlett Melodifestivalen, första gången år 2010 tillsammans med Dolph Lundgren och Christine Meltzer och 2021 programledde han finalen tillsammans med Shima Niavarani och Christer Björkman.

Zelmerlöw har spelat i flera musikaler, bland andra Romeo och Julia och Spök. Han ledde Allsång på Skansen åren 2011 till 2013, vilket inte gjorde honom mindre folkkär. Han deltar dessutom i 2022 års upplaga av Så mycket bättre.

Även hos Måns ligger julen nära hjärtat och för ett par vintrar sedan satte han upp en egen julshow på Grand Hôtel i Stockholm.

A grand X-mas

Nu slår dessa två musikaliska genier ihop sina talanger och ger sig ut på en gemensam julturné som går under namnet A grand X-mas. Men inte nog med det, Måns och Carola släpper dessutom en gemensam jullåt vid namn Let’s Sing (It’s Christmas Time). Turnén startar den 24 november och kommer till en rad städer runtom i hela landet. På scen backas duon upp av ett trettonmannaband och man lovar att ta med publiken på en musikalisk resa i julens tecken. Carola och Måns utlovar båda en unik upplevelse med värme, julkänsla och massa julmusik, men självklart kommer man också bjuda på några låtar från sina egna stora låtskatter.

Och nu kommer de båda alltså och sprider värme och julstämning när BingoLotto laddar upp inför julen. Den 23 december, klockan 19:30 i TV4, ser du Måns och Carola i BingoLottos Uppesittarkväll!

Och du, du vet väl om att du kan lyssna på alla artister som gästar programmet, när du vill och hur ofta du vill, på BingoLottos Spotifykanal? Här samlar vi BingoLottos stora låtskatt. Lyssna nu!

Tillbaka till artistsidan

KÖP BINGOLOTT!

Söndagen den 30 juni klockan 19.30 i TV4 är det äntligen premiär för BingoLottos Sommarkväll! Visst hänger du med?

Måns och Carola

Let's Sing