Maria Lundqvist

I lite drygt 30 år har den omåttligt begåvade och mångfacetterade Maria Lundqvist berört, framkallat skratt och gråt och inte minst förärat oss med sin oerhörda värme – i fler sammanhang än man kan tänka sig! Den 22 april 2023, klockan 18:00 i Sjuan, gästar hon BingoLotto!

MARIA LUNDQVIST

Maria har, år efter år, visat på en oerhörd kompetens – i allt hon tar sig för. Bredden i hennes kulturella engagemang är det idag få som kan mäta sig med. Maria är i grunden skådespelare, men hennes mångfacetterade artisteri har gjort henne synlig på såväl landets teaterscener, i film- och tv-sammanhang, samt på krogscener, musikaler och julshower i drygt 30 år. Med ett unikt uttryck, där hon inte sällan balanserar tryggt mellan komik och allvar, har Maria etablerat sig som en av största karaktärerna på den svenska underhållningsscenen. 

FOLKKÄR SOM FÅ

Genom rollgestaltningar såsom Sally har Maria vunnit en speciell plats i den svenska publikens hjärtan. Och vem minns inte Maria i rollen som den sensitiva mamman i succéserien ”30 grader i februari”?

2017 hade Maria premiär som ”Shirley Valentine” på Maximteatern i Stockholm.  Efter gästspel på Storan och Lorensbergsteatern i Göteborg följde en utsåld Sverigeturné. Under 2019 axlade Maria en av huvudrollerna i succéserien ”Bröllop, Begravning och Dop”, i regi av Colin Nutley. 

PRISER OCH UTMÄRKELSER

Under åren har Maria mottagit flera priser och utmärkelser för sina prestationer på scen, filmduken eller i TV. Maria blev flerfaldigt internationellt prisad för sin roll i den kritikerrosade långfilmen ’Den bästa av mödrar’. Samma prestation resulterade i en den första av två Guldbaggar. Därutöver har Maria även belönats för sina rollgestaltningar i långfilmerna ”Himlens hjärta” och ”Heartbreak Hotel”. Maria är kan dessutom tillräkna sig till skaran av Karamellodiktstipendiater. 

”OM ATT VÅGA FLYGA”

Föreställningen ”Om att våga flyga” hade premiär i Falköping våren 2019, gjorde succé och spelades för utsålda konserthus runtom i landet. Föreställningen, som hon gjorde tillsammans med sambon Kristoffer Hellström, bjöd in publiken i tanken och känslans värld, kring funderingar om att våga och vilja flyga när livet fortfarande känns oändligt, men ändå inte.

Maria och Kristoffer har tidigare gästat BingoLotto tillsammans och berättat om föreställningen, och nu har det återigen blivit dags för oss att välkomna Maria till BingoLotto! Den 22 april 2023, klockan 18:00 i Sjuan, ser du henne i programmet.

Och du, du vet väl om att du kan lyssna på alla artister som gästar programmet, när du vill och hur ofta du vill, på BingoLottos Spotifykanal? Här samlar vi BingoLottos stora låtskatt. Lyssna nu!

Tillbaka till artistsidan

KÖP BINGOLOTT!

Den 26 maj väntar ännu en efterlängtad bingokväll! Tillsammans spelar vi om en massa miljoner och njuter av underbar underhållning! Hur stort vinner du?

Maria Lundqvist och Kristoffer Hellström

Gamla älskares sång