Maria Sur

Artonåriga Maria Sur är aktuell med både Melodifestivalen 2023 och Diggiloo-turnén i sommar. Dessutom har hon uppträtt på välgörenhetsgalan ”Hela Sverige skramlar” och fått skivkontrakt med Warner Music under det gångna året. Den 7 januari 2023, klockan 18:00 i Sjuan, äntrar hon BingoLottos scen!

Maria Sur flydde kriget i Ukraina tillsammans med sin mamma i början av 2022 och bor numera i Stockholm. I början av året deltog hon i den ukrainska upplagan av The Voice och hyllades av juryn, men kunde inte fullfölja tävlingen på grund av kriget. Maria har dock inte gett upp drömmen om att arbeta med musik och fortsätter således sin musikaliska bana i Sverige.

I april 2022 uppträdde Maria på välgörenhetsgalan Hela Sverige skramlar som hölls i Globen i Stockholm till förmån för de som drabbats av kriget i Ukraina. Maria framförde låten Survivor av Destiny’s Child och möttes av stående ovationer i hela arenan.

– Det var fantastiskt. Det är ett minne jag kommer bära med mig hela livet. Jag har aldrig sjungit i en sådan stor arena, säger Maria om upplevelsen att sjunga i Globen.

Efter uppträdandet blev Maria kontaktad av Warner Music och det som hon bara vågat drömma om tidigare blev verklighet – de ville signa henne. Hittills har Maria släppt sin första singel, That’s the way.

Melodifestivalen och Diggiloo

Maria är en av deltagarna i Melodifestivalen 2023. Hon tävlar i den andra deltävlingen med bidraget Never give up som hon beskriver som en skildring av sitt liv, både före och efter kriget, där hon alltid har levt efter mottot att aldrig ge upp. Hon hoppas också att människor som går igenom svåra saker ska kunna finna kraft och stöd i låten.

Maria är dessutom aktuell med Diggiloo-turnén sommaren 2023 där hon tillsammans med bland andra Nike Sellmar, John Lundvik, Daniel Norberg och Andreas Lundstedt kommer ge sig ut på de svenska vägarna.

Nu har det också blivit dags för Maria Sur att gästa BingoLotto! Den 7 januari 2023, klockan 18:00 i Sjuan, välkomnar vi henne upp på våran scen.

Och du, du vet väl om att du kan lyssna på alla artister som gästar programmet, när du vill och hur ofta du vill, på BingoLottos Spotifykanal? Här samlar vi BingoLottos stora låtskatt. Lyssna nu!

Tillbaka till artistsidan

KÖP BINGOLOTT!

På lördag den 3 juni, klockan 20:00 i Sjuan, väntar ännu en afton med BingoLotto! Spela till dig en bil, drömresan eller en hög med kontanter! Du sitter väl inte lottlös på lördag?

Maria Sur

Survivor