Maria Sur

Artonåriga Maria Sur har i år varit aktuell med både Melodifestivalen och Diggiloo-turnén. I fjol uppträdde hon dessutom på välgörenhetsgalan ”Hela Sverige skramlar” och fick skivkontrakt med Warner Music. Den 31 december 2023, klockan 20.00, äntrar hon BingoLottos scen i BingoLottos Nyårsbingo!

Maria Sur

Maria Sur flydde kriget i Ukraina tillsammans med sin mamma i början av 2022 och bor numera i Stockholm. Innan Maria tvingades fly deltog hon i den ukrainska upplagan av The Voice och hyllades av juryn, men kunde alltså inte fullfölja tävlingen på grund av kriget. Maria har dock inte gett upp drömmen om att arbeta med musik och fortsätter således sin musikaliska bana i Sverige.

Hela Sverige skramlar

I april 2022 uppträdde Maria på välgörenhetsgalan Hela Sverige skramlar som hölls i Globen i Stockholm till förmån för de som drabbats av kriget i Ukraina. Maria framförde låten Survivor av Destiny’s Child och möttes av stående ovationer i hela arenan.

– Det var fantastiskt. Det är ett minne jag kommer bära med mig hela livet. Jag har aldrig sjungit i en sådan stor arena, säger Maria om upplevelsen att sjunga i Globen.

Efter uppträdandet blev Maria kontaktad av Warner Music och det som hon bara vågat drömma om tidigare blev verklighet – de ville signa henne. Hittills har Maria släppt sin första singel, That’s the way.

Melodifestivalen och Diggiloo

Maria deltog i Melodifestivalen 2023 med sången "Never Give Up", författad av Anderz Wrethov och Laurell Barker. Hon beskriver låten som en skildring av sitt liv, både före och efter kriget, där hon alltid har levt efter mottot att aldrig ge upp. Hon hoppas också att människor som går igenom svåra saker ska kunna finna kraft och stöd i låten. Maria framförde "Never Give Up" under den andra deltävlingen i Linköping och avancerade direkt till finalen, där hon placerade sig på nionde plats.

I somras var hon dessutom aktuell med Diggiloo-turnén som firade två decennier på de svenska vägarna. Tillsammans med bland andra Nike Sellmar, John Lundvik, Daniel Norberg och Andreas Lundstedt gav hon sig ut på den oerhört omtyckta turnén och besökte hela 24 städer, där musikglädjen frodades på scen och i publiken. 

Den 31 december 2023, klockan 20.00 i TV4, ser vi fram emot att välkomna Maria Sur upp på vår scen, då hon gästar BingoLottos Nyårsbingo!

Och du, du vet väl om att du kan se artistuppträdanden från programmet när du vill på BingoLottos YouTube-kanal? Här samlar vi BingoLottos stora låtskatt, så du kan återuppleva dina favoritframträdanden när du vill!

Tillbaka till artistsidan

KÖP BINGOLOTT!

Den 3 mars väntar ännu en efterlängtad bingoafton! Tillsammans spelar vi om en massa miljoner och njuter av underbar underhållning! Hur stort vinner du?

Maria Sur

Survivor