Marianne Mörck & Tenori

Som en unikt mångfacetterad artistsjäl har Marianne Mörck förgyllt den svenska underhållningsbranschen i flera decennier. I vinter ingår hon i konstellation med den omåttligt begåvade – och lika framgångsrika – ensemblen TENORI. Den 9 februari, kl. 18.00 i TV4, äntrar de tillsammans BingoLottos scen.

MARIANNE MÖRCK

Marianne är bortom några som helst tvivel en unikt mångfacetterad artistsjäl. Som sångerska, skådespelare, komiker och regissör har hon förgyllt den svenska underhållningsbranschen under sin mångåriga karriär. Marianne har genom åren axlat många stora roller, såsom Eliza i ”My Fair Lady”, Sally Bowles i ”Cabaret”, Maria i ”Sound of Music” och titelrollen i ”Carmen” för att bara nämna ett fåtal. Hon har regisserat uppsättningar på Malmö Opera, Drottningsholmsteatern, GöteborgsOperan, NorrlandsOperan, Stockholms Stadsteater, Savonlinna Operafestival samt i Estland och Sydkorea. Hon har medverkat i flertalet filmer, serier och TV-program, bl. a som växeltelefonisten Ebba i ett 25-tal Wallander-filmer. Hon har dessutom medverkat i 3 säsonger av ”Bonusfamiljen”, i SVT-produktionen ”min Sanning” och nu senast i ”Stjärnorna på slottet". Marianne Mörck var dessutom årets julvärd på SVT. 

TENORI

3 tenerorer-ensemblen TENORI kom initialt till i och med en nationell välgörenhetskonsert-turné i Storbritannien för ändamål som låg medlemmarna särskilt varmt om hjärtat, men har sedermera vuxit sig större än vad Alexander Grove, Kalle Leander och Mike Sterling någonsin hade kunnat föreställa sig. Idag tillhör de den absoluta världstoppen inom sin genre. TENORI framträder i en mängd olika former, men det som varit och som förblir särskilt utmärkande för TENORI är att man hela tiden har kunnat presentera riktiga operasångare på internationell nivå med erfarenhet från opera- och konserthus, the West End, skivinspelningar och TV-produktioner, framträdanden för kungligheter, allmänheten och privata events, oavsett om det gällt arenakonserter, öppningsceremonier, bröllop eller företagevents. TENORI har idag gjort framträdanden världen över.

MARIANNE MÖRCK + TENORI

Med start i februari bjuder de nu tillsammans in gäster till en helaftonskonsert fylld med humor och sprakande opera- och musikalhits! Från ”Fantomen” till ”Chess”, ”Granada” till ”Nessun dorma” - i en musikalisk väv av personliga berättelser och möten från de stora scenerna. 

Succén kommer till Göteborg och Lorensbergsteatern den 18/2, Helsingborg – Konserthuset 20/2 och Stockholm – Maximteatern 18/3! 

Söndagen den 9 feburari 2020, kl. 18.00, välkomnar Marianne Mörck och TENORI till BingoLotto!

Vill du se Marianne Mörck och TENORI live i BingoLotto? Boka din plats i publiken här. 

Och du, du vet väl om att du kan lyssna på alla artister som gästar programmet, när du vill och hur ofta du vill, på BingoLottos Spotifykanal? Här samlar vi BingoLottos stora låtskatt. Lyssna nu!

Tillbaka till artistsidan

Marianne Mörck & Tenori

Operamedley