Nick Borgen

Han har en karriär som dansbandsartist och låtskrivare som sträcker sig över mer än fem decennier och har skrivit hits som nästan alla svenskar kan sjunga med i. Den 18 februari 2023, klockan 18:00 i Sjuan, välkomnar vi Nick Borgen till BingoLotto!

Nick Borgen föddes i Norge men flyttade i tonåren till Sverige, närmare bestämt Östersund. Han slog igenom som artist när han vann talangjakten ”Stjärna-71” som anordnades av Saxons Veckotidning och nöjesparken Gröna Lund. Efter genombrottet bildade han dansbandet Scandinavians tillsammans med ett par vänner och under många år turnerade de runt på landets dansbanor. Borgen var också sångare i dansbandet Thor-Erics i slutet på 1970-talet.

Karriären som låtskrivare

I början av 1980-talet lade Nick dansbandskarriären på is för att satsa på sitt låtskrivande. Han har totalt skrivit över 350 låtar som har spelats in och släppts. Den kanske mest berömda är We Are All the Winners som Borgen tävlade med i Melodifestivalen 1993. Låten slutade på en andraplats efter Arvingarnas Eloise, men har blivit en odödlig hit som idag ofta spelas i sportsammanhang.

1997 var Nick Borgen tillbaka i Melodifestivalen, den här gången med det egenskrivna bidraget World Wide Web och slutade då på en nionde plats.

Nick har dessutom haft med inte mindre än tio bidrag i Norsk Melodi Grand Prix, den norska motsvarigheten till Melodifestivalen.

1990 gjorde han comeback på dansbandsscenen med Nick Borgens Orkester som han spelade med fram till 2003 då han avslutade sin dansbandskarriär. Sedan dess har han arbetat med pop, rock och visor och turnerat runt i Norden med en egen konsert. Han har även gett ut två böcker, Den okände soldaten (2011) och Klasskampen (2017).

Nu har vi äntligen den stora äran att välkomna Nick Borgen till BingoLotto. Den 18 februari 2023, klockan 18:00 i Sjuan, äntrar Nick Borgen vår scen!

Och du, du vet väl om att du kan lyssna på alla artister som gästar programmet, när du vill och hur ofta du vill, på BingoLottos Spotifykanal? Här samlar vi BingoLottos stora låtskatt. Lyssna nu!

Tillbaka till artistsidan

KÖP BINGOLOTT!

Den 26 maj väntar ännu en efterlängtad bingokväll! Tillsammans spelar vi om en massa miljoner och njuter av underbar underhållning! Hur stort vinner du?

Nick Borgen

We are all the winners