Olof Wretling

Han är en folkkär skådespelare och författare, känd från både TV och radio samt flera roller på teaterscenen. Den 23 december 2022, klockan 19:30 i TV4, välkomnar vi Olof Wretling till BingoLottos Uppesittarkväll!

Olof Wretling växte upp i Umeå och ägnade sig mycket åt friidrott under uppväxten. Han vann bland annat ungdoms-SM i höjdhopp inte bara en, utan två, gånger. I tjugoårsåldern började han intressera sig för att skriva och gick en manusskrivarkurs i Göteborg, varpå hans karriär inom teater och skådespeleri fick sin början.

I början av karriären, under det tidiga 2000-talet, skrev Olof pjäser och regisserade. Han var också konstnärlig ledare för Ögonblicksteatern i Umeå under ett par år.

2003 startade Olof, tillsammans med ett par kollegor humorgruppen Klungan. Gruppen producerade och satte upp sketcher i Umeå och snart tillkom även turnéer runtom i hela landet. Wretling har också, tillsammans med bland andra sin hustru Sofia Wretling, skapat och medverkat i Mammas nya kille, ett radiohumorprogram som sänds i P3.

Wretling i TV

Olof har dessutom medverkat i flera Tv-produktioner, bland andra Hotell Gyllene Knorren, SVT:s julkalender år 2010 samt 2015 års julkalender; Tusen år till julafton. Han medverkade även i barnprogrammet Pappas pengar och filmen Krakel Spektakel.

Han var värd i Sommar i P1 i juli 2011 och har sedan dess vinterpratat i Vinter i P1 hela åtta gånger. 2014 medverkade han i SVT-programmet Sommarpratarna.

Nu har det äntligen blivit dags för oss att välkomna Olof till BingoLotto! Den 23 december 2022, klockan 19:30 i TV4, kommer Olof till vår Uppesittarkväll och är med och räknar ned till julafton och klurar på rim i vår rimstuga!

Och du, du vet väl om att du kan lyssna på alla artister som gästar programmet, när du vill och hur ofta du vill, på BingoLottos Spotifykanal? Här samlar vi BingoLottos stora låtskatt.

Tillbaka till artistsidan

KÖP BINGOLOTT!

Den 26 maj väntar ännu en efterlängtad bingokväll! Tillsammans spelar vi om en massa miljoner och njuter av underbar underhållning! Hur stort vinner du?