Perikles

Perikles, kanske mest kända för hiten ”Var ska vi sova i natt” har turnerat runt på de svenska dansbanorna sedan 1970-talet och förgyllt dem med sina ljuva toner. Den 14 januari 2023, klockan 18:00 i Sjuan, kliver Perikles upp på BingoLottos scen!

Dansbandet Perikles bildades 1974 i Ystad, och från början var det tänkt som ett roligt projekt som medlemmarna höll på med efter skolan. Namnet är inspirerat av den ”danska öl-gubben Perikles” som figurerade flitigt i en reklam vid tiden då bandet bildades, och man hoppades helt enkelt få lite snålskjuts av namnet. Från originaluppsättningen är fortfarande tre medlemmar med; Anders Olsson, Jan Wellbo och Pex Svensson.

Det stora genombrottet för gruppen kom 1982 med Var ska vi sova i natt som är en cover på den italienska gruppen Ricchi e Poveris låt Sarà perché ti amo. Låten blev en superhit som fortfarande spelas flitigt på dansbanor runtom i landet.

Bandet har sedan starten släppt en hel drös med album, det senaste vid namn Ba ba ba kom 2021.

År 1994 deltog bandet i Melodifestivalen med bidraget Vill du resa till månen med mig som slutade på en sjätteplats.

Nu har det blivit dags för oss att välkomna Perikles till BingoLotto! Den 14 januari 2023, klockan 18:00 i Sjuan, uppträder de på vår scen.

Och du, du vet väl om att du kan lyssna på alla artister som gästar programmet, när du vill och hur ofta du vill, på BingoLottos Spotifykanal? Här samlar vi BingoLottos stora låtskatt. Lyssna nu!

Tillbaka till artistsidan

KÖP BINGOLOTT!

Den 26 maj väntar ännu en efterlängtad bingokväll! Tillsammans spelar vi om en massa miljoner och njuter av underbar underhållning! Hur stort vinner du?

Perikles

Åh vilket party