Rickard Söderberg

Rickard Söderberg är en av våra mest framgångsrika operasångare just nu och har gjort flera hyllade tolkningar av verk från kompositörer som Mozart och Wagner. Han är också en omtyckt personlighet i flera TV-program. Den 23 december 2022, klockan 19:30 i TV4, kommer Rickard Söderberg och räknar ner till julafton med oss i BingoLottos Uppesittarkväll!

Rickard föddes 1975 i Halmstad och utbildade sig till pianist vid Musikhögskolan vid Göteborgs Universitet. Sångkarriären inledde Rickard efter att ha börjat på Operaakademiet vid Det Konglige Teater i Köpenhamn. Det stod snart klart att Rickard hade talang för sång och opera och redan innan han avslutat sångstudierna hade han debuterat på större scener i Sverige, Danmark och Tyskland. Sedan dess har han fortsatt sjunga på operahus runtom i världen, bland annat i Europa, USA och Afrika.

Söderberg har framförallt tolkat barockmusik, skriven av kompositörer som Mozart och Wagner. Han har uppträtt på operascener i hela Sverige; Drottningholms slottsteater, Värmlandsoperan och Malmö Opera för att nämna några.

Rickard i TV-rutan

År 2013 deltog Rickard i TV4:s Körslaget där han ledde Team Rickard med en kör från hemstaden Halmstad. Han har också deltagit i Let’s Dance där han dansade sig hela vägen till en bronsplats. 2015 deltog han i baktävlingen Hela kändis-Sverige bakar.

Samhällsengagemang

Rickard är även känd som en stark röst i HBTQ-frågor. Sommaren 2013 skrev han en debattartikel där han krävde att svenska ambassaden i Moskva skulle hissa regnbågsflaggan under Stockholm Pride. Artikeln fick stort genomslag på sociala medier och Söderberg blev inbjuden till UD för överläggningar i frågan.

Han har dessutom flera gånger tagit ställning i miljöfrågor och förespråkat en minskad köttkonsumtion. Rickard är en flitig användare av Instagram där han varvar personligt innehåll med att diskutera olika samhällsfrågor som ligger honom nära hjärtat.

Nu får vi äran att ha Rickard Söderberg som gäst i BingoLotto! Den 23 december, klockan 19:30 i TV4, ser du honom i BingoLottos Uppesittarkväll.

Och du, du vet väl om att du kan lyssna på alla artister som gästar programmet, när du vill och hur ofta du vill, på BingoLottos Spotifykanal? Här samlar vi BingoLottos stora låtskatt. Lyssna nu!

Tillbaka till artistsidan

KÖP BINGOLOTT!

Den 26 maj väntar ännu en efterlängtad bingokväll! Tillsammans spelar vi om en massa miljoner och njuter av underbar underhållning! Hur stort vinner du?

Rickard Söderberg

O helga natt