The Moniker

Med ett egenproducerat sound korsar han genrer och decennier fritt, vilket har visat sig vara ett vinnande koncept för The Moniker, som gjorde sig ett namn med hela svenska folket efter sin succémedverkan i Melodifestivalen 2011. Nu är han aktuell med ny musik och den 17 juni 2023, klockan 20:00 i Sjuan, uppträder han i BingoLotto!

The Moniker

Daniel ”The Moniker” Karlsson tog för första gången plats på scen inför svenska folket under Idol 2007. Efter att ha rört Kishti Tomita till tårar med ”Unchained Melody” under sin audition kom hans medverkan att bli en riktig framgångssaga och slutade med en fjärdeplats. Året därpå släppte han sin första singel ”Would you believe?”, vilket satte startskottet för ett långt pärlband av singlar, varav majoriteten är egenskrivna. Daniel har även släppt två album under sin tid som musiker – och i år släpper han sitt tredje; Pink Harbour.

Oh My God!

Att The Monikers ”Oh My God!” har spelats över 9 miljoner gånger på Spotify är inte en särskilt stor förvåning, då låten kom att bli en enorm succé i och med Melodifestivalen 2011. Bidraget, som är skriven av The Moniker själv, slutade på en hedrande tredjeplats i finalen och tog sig därefter in på Svensktoppen. Samma år blev ”Oh My God!” en av sommarens mest spelade låtar.

Thank You for the Summer

I juni 2022 släppte The Moniker singeln "Thank You for the Summer" från det kommande albumet, vilket blev hans första engelskspråkiga låt sedan 2015.

”Min gladaste låt sedan en viss "Oh My God!" och det var väl kanske på tiden.”, ler The Moniker och fortsätter, ”Tre lekfulla minuter i en tid av allvar och oro.”

Yesbox Alright

Nu är The Moniker tillbaka med sitt svenska projekt "YES BOX ALRIGHT", där de tidiagre releaserna "DÄNGDIGGIDÄNG" och "STANNA HOS MIG" ingår, med låten "HALLELULJA". En hypnotiskt mässande refräng omgiven av en ofiltrerad Karlsson i verserna. Daniel spelar alla instrument och har även producerat och mixat låten.

Den 17 juni 2023, klockan 20:00 i Sjuan och på TV4 Play, gästar The Moniker oss i BingoLotto. Missa inte det!

Och du, du vet väl om att du kan lyssna på alla artister som gästar programmet, när du vill och hur ofta du vill, på BingoLottos Spotifykanal? Här samlar vi BingoLottos stora låtskatt. 

Tillbaka till artistsidan

KÖP BINGOLOTT!

Den 25 februari väntar ännu en efterlängtad bingoafton! Tillsammans spelar vi om en massa miljoner och njuter av underbar underhållning! Hur stort vinner du?

The Moniker

Halleluja