The Moniker

Med ett egenproducerat sound korsar han genrer och decennier fritt, vilket har visat sig vara ett vinnande koncept för The Moniker, som blev ett med hela svenska folket under sin succémedverkan i Melodifestivalen 2011. Nu hyllar han sommaren med sprillans ny, flower-power-doftande popmusik! Den 5 juni 2022, kl. 18.00 i TV4, gästar The Moniker BingoLotto.

The Moniker

Daniel ”The Moniker” Karlsson tog för första gången plats på scen inför svenska folket under Idol 2007. Efter att ha rört Kishti Tomita till tårar med ”Unchained Melody” under sin audition kom hans medverkan att bli en riktig framgångssaga och slutade med en fjärdeplats. Året därpå släppte han sin första singel ”Would you believe?”, vilket satte startskottet för ett långt pärlband av singlar, varav majoriteten är egenskrivna. Daniel har även släppt två album under sin tid som musiker – och i år släpper han sitt tredje; Pink Harbour.

Oh My God!

Att The Monikers ”Oh My God!” har spelats över 9 miljoner gånger på Spotify är inte en särskilt stor förvåning, då låten kom att bli en enorm succé i och med Melodifestivalen 2011. Bidraget, som är skriven av The Moniker själv, slutade på en hedrande tredjeplats i finalen och tog sig därefter in på Svensktoppen. Samma år blev ”Oh My God!” en av sommarens mest spelade låtar.

Thank You for the Summer

Den 3 juni släpper The Moniker singeln "Thank You for the Summer" från det kommande albumet. Detta blir hans första engelskspråkiga låt sedan 2015.

”Min gladaste låt sedan en viss Oh My God! och det var väl kanske på tiden.”, ler The Moniker och fortsätter, ”Tre lekfulla minuter i en tid av allvar och oro.”

Den 5 juni 2022, kl. 18.00 i TV4, sprider The Moniker glädje från scenen i BingoLotto!

Och du, du vet väl om att du kan lyssna på alla artister som gästar programmet, när du vill och hur ofta du vill, på BingoLottos Spotifykanal? Här samlar vi BingoLottos stora låtskatt. 

Tillbaka till artistsidan

KÖP BINGOLOTT!

På lördag den 11 februari har vi laddat upp för ännu en kväll med BingoLotto Lördag Live. Spela till dig en bil, drömresan eller kanske en hög med kontanter! Blir det din tur på lördag?

The Moniker

Thank You for the Summer