The Moniker

Med ett egenproducerat sound korsar han genrer och decennier fritt, vilket har visat sig vara ett vinnande koncept för The Moniker, som gjorde sig ett namn med hela svenska folket efter sin succémedverkan i Melodifestivalen 2011. Nu är han aktuell med ny musik och den 9 juni 2024, klockan 18.30 i Sjuan, uppträder han i BingoLotto!

The Moniker

Daniel ”The Moniker” Karlsson tog för första gången plats på scen inför svenska folket under Idol 2007. Efter att ha rört Kishti Tomita till tårar med ”Unchained Melody” under sin audition kom hans medverkan att bli en riktig framgångssaga och slutade med en fjärdeplats. Året därpå släppte han sin första singel ”Would you believe?”, vilket satte startskottet för ett långt pärlband av singlar, varav majoriteten är egenskrivna. Daniel har även släppt tre album under sin tid som musiker.

Oh My God!

Att The Monikers ”Oh My God!” har spelats över 9 miljoner gånger på Spotify är inte en särskilt stor förvåning, då låten kom att bli en enorm succé i och med Melodifestivalen 2011. Bidraget, som är skriven av The Moniker själv, slutade på en hedrande tredjeplats i finalen och tog sig därefter in på Svensktoppen. Samma år blev ”Oh My God!” en av sommarens mest spelade låtar.

Thank You for the Summer

I juni 2022 släppte The Moniker singeln "Thank You for the Summer" från det kommande albumet, vilket blev hans första engelskspråkiga låt sedan 2015.

”Min gladaste låt sedan en viss "Oh My God!" och det var väl kanske på tiden.”, ler The Moniker och fortsätter, ”Tre lekfulla minuter i en tid av allvar och oro.”

I keep falling in love

I Keep On Falling in Love, så heter Daniels nya singel. Låten är det första resultatet ur ett innovativt och nytt samarbete mellan Daniel och musikhögskolan Musikinstitutet i Jönköping. De unga och drivna producentstudenterna fick olika halvfärdiga demos av Daniel, som de senare fick i uppgift att producera. Han blev både knockad och berörd av deras sätt att ta sig an dem och såklart av resultatet. En av låtarna är även med och tävlar i P4 Nästa, med en av studenterna som artist, och detta är då första låten i projektet att framföras av Daniel själv.

Låten i sig är en stor hälsning till främst Paul Simon, men även en liten vink till Silk Sonic. En glad och lite kul låt om att gång på gång på gång bli förälskad, i mitt fall i min familj, och att ständigt bli påminnd om hur välsignad man är. Det är inte min mest seriösa skapelse, men ibland måste man tillåta sig att leka lite också.

Den 9 juni 2024, klockan 18.30 i Sjuan och på TV4 Play, gästar The Moniker oss i BingoLotto. Missa inte det!

Och du, du vet väl om att du kan lyssna på alla artister som gästar programmet, när du vill och hur ofta du vill, på BingoLottos Spotifykanal? Här samlar vi BingoLottos stora låtskatt. 

Tillbaka till artistsidan

KÖP BINGOLOTT!

Den 26 maj väntar ännu en efterlängtad bingokväll! Tillsammans spelar vi om en massa miljoner och njuter av underbar underhållning! Hur stort vinner du?

The Moniker

Halleluja