Thor Guttormsen

För 30 år sedan startade han Grunden Bois - en förening för alla med en intellektuell funktionsnedsättning som tagit svenska hjärtan med storm och vunnit flera utmärkelser. I fjol blev Thor Guttormsen utsedd till Årets Eldsjäl för sitt brinnande engagemang i föreningen. Den 13 mars, kl. 18.00 i TV4, välkomnar vi honom till BingoLotto!

Thor Guttormsen

”Med det varmaste av hjärtan, med det godaste av humör, med en ständigt påkopplad energi och med den fastaste av händer, har han sett till att sprida glädje, nytta och förutsättningar. 
Med en förmåga att se alla likas värde har åtskilliga barn– och ungdomar hittat sin plats i föreningslivet, en möjlighet som inte fanns i samma utsträckning tidigare. 
Vi har den stora äran att hylla en eldsjäl, som sedan 1992 varit verksam med ett fantastiskt engagemang och en unik förmåga att utveckla och driva. 
Alltid med ett leende och för allas bästa i en förening som tar emot alla, som bidrar med hälsa, kamratskap, självkänsla, självförtroende och en meningsfull fritid till sina medlemmar och som visat vägen för många andra.”

Så löd motiveringen till Thor Guttormsens vinst av Årets Eldsjäl 2021. Trots att det var hela tre decennier sedan han tog initiativet och startade föreningen Grunden Bois så är han än idag klubbchef med samma brinnande engagemang som vid föreningens begynnelse 1992. Idag har Grunden Bois, från att inledningsvis ha bestått av ett litet gäng, växt till att ha blivit en stor idrottsförening med över 500 medlemmar. Det finns lag för knattar, ungdomar samt dam- och herrseniorer och sporterna som utövas i föreningen är fotboll, innebandy och gymnastik. Föreningens mål är att alla som vill ska kunna vara med i idrottsgemenskapen, oavsett idrottslig förmåga och nivå på funktionsnedsättning.

Dokumentärer om Grunden Bois

Grunden Bois stora mediala genombrott kom 2002, efter att SVT släppt en dokumentärfilm om föreningen. Dokumentären blev så hyllad och uppmärksammad att det 2006 gjordes en uppföljare. 2018 gav Grunden Bois dessutom ut boken ”Här är alla vinnare – historien om Grunden Bois”.

Jurymedlem i Eldsjälsgalan 2022

Förra året stod han som ovan nämnt som innehavare av den ärofyllda titeln Årets Eldsjäl. Den 16 mars 2022 är det åter dags för Thor att äntra Eldsjälsgalan – nu som jurymedlem! Han kommer med andra ord att, tillsammans med ett antal andra jurymedlemmar, avgöra vem som blir Årets Eldsjäl 2022. Under galakvällen presenteras även fyra vinnare som svenska folket har röstat fram i kategorierna Inkludering, Hälsa, Ledare och Årets Idrottsförening. Förutom att ha blivit korad till Årets Eldsjäl blev Thor i fjol dessutom utsedd till Årets Ledare.

Här kan du läsa mer om Årets Eldsjäl!

Söndag den 13 februari, kl. 18.00 i TV4, laddar Thor Guttormsen upp inför Eldsjälsgalan hos oss i BingoLotto – det vill du inte missa!

 

Du vet väl om att du kan lyssna på alla artister som gästar programmet, när du vill och hur ofta du vill, på BingoLottos Spotifykanal? Här samlar vi BingoLottos stora låtskatt. 

Tillbaka till artistsidan

KÖP BINGOLOTT!

Nu laddar vi upp för hela Sveriges Midsommarfest - BingoLottos MidsommarBingo! Kvällen kryddas med fyra bingospel och vinster för 13 somriga miljoner! Vi ses den 21 juni, klockan 20.00 i TV4!