Weeping Willows

Med närmre en halv miljon lyssnare på Spotify i månaden och ett sprillans nytt julalbum är Weeping Willows onekligen rykande heta. Bandets senaste låtskatt består bland annat av duetten "The Magic Is Real" med Lisa Nilsson. Den 23 december 2021, kl. 19.30 i TV4, får vi höra den vackra låten då Weeping Willows och Lisa Nilsson gästar i BingoLottos Uppesittarkväll!

Weeping Willows

Roten till framgångssagan Weeping Willows slungar oss tillbaka till 1994, då Stefan Sundströms kompband ”Apache” slår sig samman med coverbandet där Magnus Carlson är sångare. Tillsammans bildar de Weeping Willows, som till en början också är ett coverband med fokus på amerikansk rockabillymusik. Utöver Sundström och Carlson består den nybildade bandkonstellationen av gitarristerna Ola Nyström och Nico Röhlcke, trummisen Anders Hernestam, basisten Stefan Axelsen och pianisten Mats Hedén.

The Broken Promiseland

Efter ett par år av klubbspelningar och tolkande av artister som Roy Orbinson och Elvis Presley byter bandet riktning och debuterar med det egenskrivna popalbumet ”The Broken Promiseland”. Albumet blir en stor publikframgång och följande år avlöser festivalturnéerna och framträdandena i olika TV-program varandra. Tio hyllade album, femton singlar och åtskilliga konserter senare är Weeping Willows idag ett av Sveriges mest rutinerade, etablerade och folkkära popband.

Magnus Carlson

Att Weeping Willows alltjämt uppriktiga låtar om brustna hjärtan är starkt förknippade med Magnus Carlsons känslosamma röst är sedan länge ett faktum. Musiken må ha förändrats genom åren rent genremässigt då både pop, country, indie och 50- och 60-talsrock varit förekommande i de olika albumen – men Carlsons förmåga att träffa sin publik rakt i hjärtat med sin autentiska sångröst har bestått i närmre 25 år. Utöver sin plats som frontman i Weeping Willows verkar han som soloartist och 2016 medverkade han i det populära TV-programmet ”Så mycket bättre”. Låten ”Eternal love”, som är en tolkning av Jill Johnsons ”Kärleken är” har i dagsläget hela 12,5 miljoner spelningar på Spotify!

The Magic Is Real

Den 19 november släppte Weeping Willows det nya julalbumet ”Songs Of Winter”. Förutom tre nyskrivna låtar innehåller plattan bandets egna tolkningar av jullåtar som ligger dem varmt om hjärtat. I december ger dem sig ut på turné och med en blandning av fansens favoritlåtar och de nya jullåtarna i en intim sättning kommer det säkerligen resultera i flertalet gripande spelningar. I slutet av oktober fick man ett provsmak från albumet, då låten ”The Magic Is Real” släpptes. Detta är en nyskriven duett tillsammans med Lisa Nilsson som utan tvivel ger sin titel en extra innebörd – låten är verkligen magisk!

Den 23 december, kl. 19.30 i TV4, ser vi Weeping Willows och Lisa Nilsson i BingoLottos Uppesittarkväll!

 

Och du, du vet väl om att du kan lyssna på alla artister som gästar programmet, när du vill och hur ofta du vill, på BingoLottos Spotifykanal? Här samlar vi BingoLottos stora låtskatt. Lyssna nu!

Tillbaka till artistsidan

KÖP BINGOLOTT!

Den 21 april väntar ännu en efterlängtad bingokväll! Tillsammans spelar vi om en massa miljoner och njuter av underbar underhållning! Hur stort vinner du?

Weeping Willows & Lisa Nilsson

The Magic Is Real