Anna Bergendahl är redo för Bingofest!

BingoLottos BingoBloggare Fredrik BingoFredrik 2020-10-21

Den 1 november är det Bingofest och på scen får vi då se Anna Bergendahl. Bingobloggen fick sig ett samtal med artisten och läkarstudenten Anna där vi talar om, inställda turnéer, pandemin, ny musik och varför hon älskar att besöka BingoLotto!

Det har varit två olika delar för dig 2020 kan man säga, först mellosuccé med Kingdome comes och sedan kom Covid 19. Hur har detta påverkat dig?
- Det var ju Mellofinal i den vevan inför ett fullsatt Friends Arena och redan då gick snacket om det skulle gå att genomföra finalen med publik eller inte. Men så blev det ändå, men tre dagar senare så kom förbudet och det var precis när jag var på väg mot mitt första turnéstopp. Allt blev stoppat av förståeliga skäl. Så efter det har det nästan inte blivit någonting live, men jag har gjort en del saker över nätet och några små spelningar med max 50 personer i publiken. Så saker och ting har ändå rullat på, berättar Anna Bergendahl.

Liten publik läskigare än fullsatt Friends Arena

Är det stor skillnad att framträda på ett fullsatt Friends och framför 50 åskådare?
- Ja absolut, Jag kan nästan tycka att det är mer nervöst framför 50 i publiken för man kommer så himla nära då och alla lyssnar. När det är så många som det var på Mello så blir det nästa svårt att ta in. Så mer nervöst för mindre publik, mer intimt också vilket är mysigt!

bingobloggen-anna-bergendahl-585x290.jpg

Du utbildar dig till läkare, hur har Covid 19 påverkat din utbildning, hur är det att vara verksam inom vården under denna tid?
- Jag har inte personligen varit på infektionsavdelningen, där är jag inte än. När man utbildar sig så pluggar man ju först 5 ½ år och sedan väljer man vilken specialitet man vill rikta in sig på. Så vi får se vad det blir för min del.

Enorm eloge till alla som kämpar under denna pandemi

Men det har väl ändå varit oundvikligt att ta del av Covid under din utbildning?
- Ja absolut. Det första man tänker på är vilken enorm utveckling viruset har haft, men också hur mycket man lärt sig om det på kort tid. Jag tycker det är häftigt att se hur forskningssamfund gått samman och delat med sig av sina erfarenheter och sina fynd til varandra, så att vi kan lära oss om detta virus så snabbt som möjligt. Sedan står det ju trots allt klart att vi absolut inte var förberedda på en pandemi som denna överhuvudtaget. Det fanns ingen bra plan för detta, och det är en läxa man får lära sig nu. Jag vet ju att folk inom vården jobbat extremt hårt både dag och natt och många har inte haft semester, så en enorm eloge till alla som kämpar mitt i elden under denna pandemi!

Avsaknaden att kunna uppträda som vanligt, tror du det har underlättat för din del jämte med andra artister att du faktiskt har din utbildning vid sidan av att fokusera på?
- Absolut! Samtidigt kände jag från början när min turné ställdes att detta är utanför min kontroll och det jag kan påverka. Så ja, då har det varit skönt för min del att kunna klara av att plugga vidare på läkarprogrammet denna tid.

Aktuell med nya EP:n Vera

Men har musiken varit lagd helt åt sidan, eller har du hunnit med den också?
- Ja men det har jag absolut hunnit! Min senaste singel Thelma and Louise skrevs mitt i den första svängen, och nu den andra oktober släppte jag min EP ”Vera” där tre av fem låtar skrevs när läget var som värst.

Kan man tillochmed säga att när något sådant här sker i världen, så blir man kanske ”inspirerad” som musiker att skriva mycket, när det händer mycket runtomkring?
- Jo men lite kanske? Men framförallt blir jag mest inspirerad av sådant som händer mig privat. Talar vi om Covid-19 så har jag lyckligtvis inte haft någon anhörig som drabbats heller. Utan mina låtar handlar mest om det som händer i mitt liv.

bingobloggen-anna-bergendahl2-585x290.jpg

Underbara människor hos Bingolotto

Men den 1 november ska det handla om nu, för då är du med och sjunger i BingoLottos Bingofest! Det var inte så länge sedan du var med i programmet, hur kommer det sig att vi får se dig igen?
- Det är ju så underbara människor, där både framför och bakom kameran. Det är alltid härlig stämning och ett jättebra husband med!

BingoLottos varför är ju att samla in så mycket pengar som möjligt till alla Sveriges klubbar och föreningar. Är du själv aktiv i någon förening?
- Nej inte i någon förening på det sättet. Men efter gymnasiet så praktiserade jag på FN-förbundet och sedan 2011 har jag varit goodwillambassadör. Jag har mest varit involverad i projekt flicka som lyfter alla flickors rättigheter.

Mycket bra! Men det får gärna vara många som kollar på dig på BingoLotto med va?
- Haha, Ja men självklart! Och jag hoppas att alla de som vill och kan, köper en Bingolott, har kul och är med och bidrar till föreningslivet!

Fyra snabba Anna Bergendahl!

Vad tycker du om spelet BingoLotto?
- Jag tycker om att spela varje gång jag är med i programmet.

Vad ser du mest fram emot med din medverkan i BingoLotto?
- Självklart att få sjunga med husbandet och att få sitta och prata med Lotta och Stefan

Vilken sångerska är din förebild?
- Då måste jag säga Tracy Chapman, hon är min förebild!

Vad önskar du dig mest i framtiden?
- Att det lugnar ner sig med Covid-19 i Sverige så vi kan återgå till det normala, samt att världens ska stå bättre förberedda nästa gång det är en pandemi.

TILLBAKA TILL BLOGGEN


Arkiv