Biohösten 2019

BingoLottos BingoBloggare Fredrik BingoFredrik 2019-08-18

Förutom att titta på BingoLotto på söndagar 18-20, vad ska man göra resten av tiden? Vi rekommenderar ett biobesök då hösten är fylld av massa spännande filmsläpp.

Under hösten kommer vi lotta ut extra många biobiljetter så att ni kan stilla ert filmsug. så håll utkik på bingolotto.se för kommande spännande tävlingar.

Once upon a time in Hollywood

Premiär: 16 augusti
Regi: Quentin Tarantino
Skådespelare: Leonardo Di Caprio, Brad Pitt, Margo Robbie
Om: Quentin Tarantino är tillbaka på vita duken med sin nionde film (Han har tidigare sagt att han ska göra 10 stycken sedan är han klar) och denna gången placerar han oss i Hollywood i slutet av 60-talet. Den tidigare TV-stjärnan Rick Dalton (Di Caprio) kämpar tillsammans med sin stuntman Cliff Both (Pitt) med att hitta tillbaka till sina fornstora dagar i en bransch som är under förändring. Filmen är lång, 2 timmar och 42 minuter och innehåller mycket av det som vi blivit vana av att Tarantino kan erbjuda oss.

438 dagar

Premiär: 30 augusti
Regi: Jesper Granstedt
Skådespelare: Gustaf Skarsgård, Mattias Varela
Om: 438 dagar är baserad på den självbiografiska boken skriven av journalisterna Martin Schibbye och Johan Persson och handlar om deras dagar som fångar i ett etiopiskt fängelse. I rollerna ser vi de välrenommerade svenska skådisarna Gustaf Skarsgård och Mattias Varela som på ett mycket illustrerande sätt gestaltar huvudpersonerna, och deras kamp när de under ett uppdrag i den konfliktdrabbade regionen Ogaden i Etiopien, fängslades och dömdes till 11 års fängelse för terrorism

Rambo 5

Premiär: 20 september
Regi: Adrian Grunberg
Skådespelare: Sylvester Stallone, Paz Vega 
Om: Actionhjältarnas actionhjälte återvänder till bioduken när Rambo tar sig an den mexikanska kartellen. Och Stallone är lika taggad som tidigare och visar att åldern bara är en siffra trots att han faktiskt nu är 73 år gammal. Men i och med att filmens undertitel är ”Last blood” får man kanske tro att detta är sista gången vi får se Rambo, 38 år efter att första Rambofilmen hade premiär.

The Joker

Premiär: 4 oktober
Regi: Todd Philips
Skådespelare: Robert De Niro och Joaquin Phoenix  
Om: Tunga Hollywoodskådisar som Heat Leadger och Jared Leto har tidigare gestaltat den ökänt onde superskurken. Och nu är det prisbelönte Joaquin Phoenix tur att klä på sig clownsminket. Filmen utspelar sig innan Jokern har blivit Batmans nemesis då han försöker hanka sig fram som en misslyckad komiker. En film som beskrivs som något helt annat än en superhjältefilm.

En komikers uppväxt

Premiär: 20 oktober
Regi: Rojda Sekersöz
Skådespelare: Johan Rehborg, Loke Hellberg
Om: Jonas Gardells roman från 1992, har gått via TV-serie till att nu bli en långfilm. Filmen handlar om Juha som på 70-talet växer upp och är klassens clown. Det sättet han använder sig av för att passa in. I filmen spelas Juha av Johan Rehborg och Loke Hellberg. Filmen är även regisserad av den mycket spännande Rojda Sekersöz. Och är bara filmen hälften så bra som boken så kommer detta bli en fantastisk film!

Jönssonligan

Premiär: 20 november
Regi: Tomas Alfredsson
Skådespelare: Henrik Dorsin, Anders ”Ankan” Johansson, David Sundin och Hedda Stiernstedt
Om: Jönssonligan får nytt liv  igen, tack vare deras kanske största fan genom alla tider, Henrik Dorsin, som ligger bakom manus tillsammans med Rickard Ulvshammar och regissör Alfredsson. Dorsin själv spelar ”Sickan” som kommer ut efter en tid i fängelse och upptäcker då att Vanheden och Dynamit-Harry David Sundin och Anders Johansson) blivit hederliga. Sickan fortsätter på egen hand med hamnar i trubbel med storpolitiker. En familjefilm som man bara inte får missa om jag får säga mitt!

Frost 2

Premiär: 25 december
Regi Jennifer Lee, Chris Buck 
Skådespelare: Elsa Anna, Kristoffer, Olaf, Prins Hans
Om:  Vill du överraska ditt barn eller barnbarn på allra bästa sätt då bör du ta md dem på Bio på juldagen. Då har nämligen Frost 2 premiär! Dess föregångare var den mest framgångsrika animerade filmen någonsin, tills alldeles nyligen då Lejonkungen gick om, och den Frost har vunnit två Oscars för bästa sång ”Let it go” och bästa animerade långfilm. I del 2 kommer gänget från den första filmen beges ig på en farofylld resa tillsammans!.

 

Glöm inte att vara med här på bingolotto.se under hösten, då vi kommer att se till att ha massor med spännande tävlingar, med flera biobiljetter i potten!
Vill du läsa om biovåren 2020?

BingoFredrik signatur för BingoBloggen.

Publicerad 2019-08-18

TILLBAKA TILL BLOGGEN


Arkiv