Bingobloggen ger vårens sex bästa biotips!

BingoLottos BingoBloggare Fredrik BingoFredrik 2020-02-23

Vinterrusket börjar sakta lämna oss och solen stannar uppe lite längre än tidigare. Men oavsett väder så finns det inget bättre än att gå på bio! BingoBloggen har samlat 6 filmer som du bara inte får missa 2020.

Filmerna du inte bör missa 2020!

Oavsett vad du föredrar för filmer så kan jag lova dig att filmerna som dyker upp under våren 2020 har något för alla. Här är mina rekommendationer!

Parasite

Biopremiär: Går just nu
Regissör: Bong Joon-Ho
Skådespelare:  Song Kang-Ho, Choi Woo-Shik, Park So-Dam, Jang Hye-Jin, med flera.
Längd: 2 h 12 min
Rekommenderas för: Den som gillar lite skruvade filmer med överraskande twister likt, Fargo, Old boy eller De misstänkta.

Har förvisso redan haft premiär, men fick sig en rejäl skjuts i biotablåerna efter att man kammade hem Oscars statyetten som bästa film 2020. Den första internationella filmen som fått mottaga detta prestigefyllda pris. Filmen är en skruvad historia om den fattiga sydkoreanska familjen Kim som bor i en källarlägenhet. Den yngste sonen får dock genom en vän till familjen möjlighet att börja arbeta som privatlärare i engelska åt en mycket förmögen familj. Men han nöjer sig inte med det utan lyckas även nästla in sin syster, sin mamma och sin pappa som arbetare åt familjen (likt parasiter). Sakta men säkert når de allt längre in i familjen men upptäcker sedan att allt är inte lika perfekt som den välpolerade fasaden vill framhålla det som.  En film som undertecknad själv sett och varmt kan rekommendera!

The Gentlemen

Biopremiär: 26 februari
Regissör: Guy Ritchie
Skådespelare; Matthew McConaughey, Colin Farell, Hugh Grant, Charlie Hunnam, Michelle Dockery:
Längd: 1 h 53 min
Rekommenderas för: Den som älskar actionpackade filmer med många snabba klipp utan en lugn stund. något att se med grabbgänget kanske?

Med filmer som Lock, Stock and two smoking barrels, Snatch och Sherlock Holmes har Guy Ritchie cementerat sig som en mästare bland regissörer av smarta och actionfyllda filmer. Nu har denne britt, (som även tidigare var gift med Madonna) gått tillbaka till rötterna med sin brittiska gangsterfilm ”The Gentlemen”. Historien kretsar kring en amerikansk gangsterkung (McConaughey), som nu vill sälja sin verksamhet – till högstbjudande i London.   

Biopublik njuter av en film.

Charter

Biopremiär: 13 mars
Regissör: Amanda Kernell
Skådespelare: Sverrir Gudnason, Ane Dahl Torp
Längd: 1 h 34 min
Rekommenderas för: Den som älskar svenska draman, likt Turist, Dag och natt eller 30 grader i februari. uppfyller Bechdeltestet med råge.

Regissören bakom Sameblod – Amanda Kernell, är tillbaka med ett nytt starkt kvinnoporträtt i Charter. Filmen handlar om Alice, en tvåbarnsmamma som är mitt i en pågående vårdnadstvist som hon inser att hon kommer att förlora. Som ett sista desperat drag att vinna tillbaka sina barn tar hon dem från pappan och tar med dem på en resa till kanarieöarna. Norska Ane Dahl Torp gör en mycket stark rollprestation som Alice.

Mulan

Biopremiär: 25 mars
Regissör: Niki Caro
Skådespelare:  Yifey Li, Donnie Yen, Jet Li
Längd: i.u
Rekommenderas för: Nostalgikern som såg Mulan som ung och vill se den igen, samt för lite vuxnare unga.

Att Disney på senare tid tyckt om att förvandla sina tecknade klassiker till otecknade spelfilmer är inget nytt, och efter att vi fått se nya varianter av bland annat Lejonkungen, Djungelboken och Skönheten & Odjuret så kommer nu det episka äventyret Mulan till vita duken. 22 år efter sin föregångare som hade biopremiär 1998. Historien kretsar kring att Kinas kejsare skickare ut en kallelse att en person i varje familj måste tjänstgöra i armén för att stå emot ett angrepp från den onde Tung. Mulan tar då utklädd till man sin åldrade faders plats, och ska komma att bli en av de största kinesiska krigarna någonsin.

Kamerarulle och klaffbräda

Downhill

Biopremiär: 27 mars
Regissör: Nat Faxon, Jim Rash
Skådespelare:  Will Ferrell, Julia Louis-Dreyfus
Längd: 1 h 26 minuter
Rekommenderas för: Den som tycker att Hollywood gör dem bästa filmerna som finns, och den som vill se klassiska komiker göra en helt ny typ av rollprestation.

2014 släppte svenske Ruben Östlund filmen Turist. En film som nominerades för bland annat en Golden globe. Såhär sex år senare kommer filmen Downhill, som är Turist fast i amerikansk tappning. Denna mörka film som handlar om en fader som väljer att överge sin familj när ett lavinutrbrott utbryter spelas i den amerikanska versionen något otippat på pappret av Humorkungen och drottningen Will Ferell och Julia Louis-Dreyfus. Men resultatet är spännande och filmens egentliga handling att omvärdera livet och vad man känner för varandra är mycket intressant. En kul liten specialare i denna filmen är att Juha Hirvi som medverkade i Turist även har en roll i Downhill.

No Time to die

Biopremiär: 3 april
Regissör: Sam Mendez
Skådespelare: Daniel Craig, Christoph 
Längd: i.u
Rekommenderas för: Den som älskar Bond, Den som älskar Mission Impossible, Den som älskar Jason Bourne. Den som älskar klassisk agentspänning!

Alla goda ting är tre heter det ju, men inte när det kommer till världens främste agent, James Bond! För där är alla goda ting 245, då det är så många Bondfilmer som kommit i och med ”No time to diés” intåg med biopremiär den 23 april. Daniel Craig axlar rollen som James Bond för 5:e gången i ordningen vilket gör att han nu står på ensamt tredje plats bland skådisarna som agerat denna brittiska gentlemannaagent. I ”No Time to die” har Bond dock lämnat agentyrket bakom sig och slagit sig till ro på Jamaica. Vilan blir dock kortvarig då CIA- Agenten Felix Leitner kommer och ber Bond om hjälp att rädda en kidnappad forskare. Ett uppdrag som visar sig inte lika enkelt som väntat.

Så ni ser, trots att vi längtar till att de varma solstrålarna återigen ska lysa över vårt avlånga land, så är det ändå alltid mysigt att få krypa ner i en biosalong och titta på film av världsklass. Så ha en underbar bio-vår 2020 nu!
Vill du se vilka som var höstens biofavoriter 2019? Klicka här!

BingoFredrik signatur för BingoBloggen.

Publicerad 2020-02-23

TILLBAKA TILL BLOGGEN


Arkiv